Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü PKK, dokunulmazlıklarla ilgili ilk yorum!

Düzenleyen:
Terör örgütü PKK, dokunulmazlıklarla ilgili ilk yorum!

GÜNDEM Haberleri

PKK'lı terörist Bese Hozat, dokunulmazlıkların kaldırılması kararını değerlendirirken CHP'yi eleştirdi: "AK Parti, MHP, ulusalcı hareketler, laik ve milliyetçi güçler ittifak oluşturdu."

Almanya'da günlük gazete Junge Welt'te Peter Schaber'in sorularını yanıtlayan terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın üst düzey yöneticisi Bese Hozat, dokunulmazlıklar konusunda CHP'nin tavrını eleştirdi.

İşte o röportajın ilgili kısmı:

"CHP'DE İLETİŞİM KURULACAK KANAT VAR AMA..."

"Olası bir erken seçimde HDP, CHP ile koalisyon oluşturur mu?" şeklindeki soruya Bese Hozat şöyle yanıt verdi: "CHP içinde iletişim kurulabilecek sol ve solcu kanat var ancak bunlar hegemonik bir güç oluşturamadılar. CHP'nin politikası büyük oranda laik ve milliyetçi eksene oturmaktadır.

"CHP YANLIŞ POLİTİKA İZLİYOR"

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda CHP'nin AK Parti'yi desteklemesi bu ideolojinin, bunun bir parçası. CHP yanlış bir politika izliyor.

DOKUNULMAZLIK TEKLİFİ CHP'NİN OYLARIYLA GEÇTİ, REFERANDUMA GEREK KALMADI

Milletvekillerine yargı yolunu açan dokunulmazlık düzenlemesi, CHP'den gelen destekle referanduma gerek bıraktırmayacak şekilde 376 oyla kabul edildi. Adalet Bakanlığı, yasa yürürlüğe girdiği andan itibaren işlem yapılacak dosya sayısını 787, milletvekili sayısını ise 148 olarak açıkladı. Ancak bunlardan şimdilik 139 milletvekiline ait 683 dosya TBMM'ye ulaşmış bulunuyor. Dosyalar 15 gün içinde yaklaşık 200 savcının önüne gidecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 41, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 9 ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 75 dosyası var.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...