Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kahraman: Donanmamız ve ordumuz yer yüzünün birincisiydi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kahraman: Donanmamız ve ordumuz yer yüzünün birincisiydi

GÜNDEM Haberleri  / AA

TBMM Başkanı Kahraman, Fatih Sultan Mehmet'in devraldığı toprakları 2 milyon 215 bin kilometrekareye çıkardığını belirterek, "Donanmamız ve ordumuz, yer yüzünün rakipsiz birincisiydi." dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fatih Sultan Mehmet'in babasından devraldığı 964 bin kilometrekarelik toprağı, 2 milyon 215 bin kilometrekareye çıkardığını belirterek, "Fethedilen şehir, ada ve kaleler hariç, 2 imparatorluk, 4 krallık, 11 prenslik, toplam 17 devleti fethetti. Donanmamız ve ordumuz, yer yüzünün rakipsiz birincisiydi." dedi.

Kahraman, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Fetih Şöleni"ndeki konuşmasında, Ortaçağ'ı kapatıp Yeniçağ'ı açan, tarihin kaydettiği en büyük zaferlerden birinin yıl dönümünün kutlandığını anlattı.

Fatih Sultan Mehmet'i, onun askerlerini, fethin manevi önderlerini, rahmet ve minnetle andığını dile getiren Kahraman, şöyle devam etti:

"19 yaşında bir genç padişah, İstanbul'u fethetmeyi ve Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmayı hedefliyor. 21 yaşında bu hedefe ulaşıyor. Haliç, zincirlerle kapatılmış. Bu büyük kumandan, 21-22 Nisan 1453'te, 72 parça donanmayı kızaklar ile karada yürüterek, Tophane'den Kasımpaşa'ya, Haliç' e indiriyor. 53 günlük bir kuşatmadan sonra beyaz atı üzerinde Topkapı'dan şehre geliyor. Defalarca kuşatılıp alınamamış İstanbul'u fethediyor ve bize kazandırıyor, emanet ediyor."

Fatih Sultan Mehmet'in babasından devraldığı toprakları 2 milyon 215 bin kilometrekareye çıkardığını belirten Kahraman,"Donanmamız ve ordumuz, yeryüzünün rakipsiz birincisiydi. Fatih Sultan Mehmet Han, 6 lisan bilen, alim, matematikçi, mahir bir yay imalcisi ve 'Avni' mahlasını kullanan gerçek bir şairdi. Tarihimizin muhteşem şahsiyetlerinden, bütün dünyanın saygısını ve hayranlığını kazanmış emsalsiz padişahlarımızdandır." dedi.

"İmdat çığlıklarına devlet olarak, millet olarak duyarsız kalmadık"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenikapı'da, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü töreninde konuştu.

Şahin, Fatih'in torunu olmanın onurunu taşıyan İstanbulluların, onun dünyaya sunduğu insan eksenli anlayışı devam ettirmesi gerektiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Haksızlık, zulüm ve bunalım batağına sürüklenen dünyamıza yeni teklifler sunmanın ağır sorumluluğu altındayız. Bu sorumluluk bilinciyle yakın coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından yükselen imdat çığlıklarına devlet olarak, millet olarak duyarsız kalmadık kalmayacağız."

"Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir mağduriyet varsa 'Bize ne' diyemeyiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da fetihle birlikte sadece bir şehrin yönetiminin el değiştirmediğini, yeryüzünde bir zihniyet devrimi meydana geldiğini kaydetti.

Topbaş, şunları kaydetti:

"Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir mağduriyet varsa 'Bize ne' diyemeyiz. Gözümüz görüyorsa elimizi uzatmak zorundayız. Şükürler olsun ki bu topraklarda bugün böyle bir zihniyet, böyle bir yönetim var."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...