Dayakçı koca bu sistemle eşine yaklaşamayacak

/ Kaynak: İHA
Dayakçı koca bu sistemle eşine yaklaşamayacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Samsunlu Mustafa Yiğit, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası'na göre hazırlanan dayakçı eşi takip eden elektronik kelepçe ve sinyalizasyon sisteminin eksik yapıldığını tespit ederek, mağdur olan kişiyi de sinyalle uyaran cihaz geliştirdi.

Samsunlu Mustafa Yiğit, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası'na göre hazırlanan dayakçı eşi takip eden elektronik kelepçe ve sinyalizasyon sisteminin eksik yapıldığını tespit ederek, mağdur olan kişiyi de sinyalle uyaran cihaz geliştirdi. nbsp;
Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, dayakçı eşlere takılan elektronik kelepçenin eksik yapıldığını görerek mağdur olan bayanlara da uyarı cihazı geliştirdi. Uyarı cihazını her türlü ürüne yapılabileceğini belirten Mustafa Yiğit, ''Bu sistemi tasarlama sebebim, günümüzde şu anda kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor. Aşırı derecede varlık göstermesine karşın devlet olarak tedbirler alınıyor fakat yetersiz kalınıyor. Bu cihazdaki amaç sadece kadınların korunması değil, suçunda engellenmesidir. Avrupa Birliği'nde ve Avrupa ülkelerinde kadına karşı şiddetin önüne geçmek için eş kavgalarında ve eşler arasında olabilecek sorunlarda bir cihaz yapılmış. Bu şu anda Türkiye'de denetimli serbestlik adı altında kullanılıyor. Fakat cihaz kadının evine kurulduysa, erkeğe de savcılık tarafından elektronik kelepçe takıldığında kadının evine yaklaştığında ev içinde bir uyarı oluşuyor. Fakat kadın bir ihtiyaç için dışarı çıktığında uyaracak herhangi bir cihaz yok. Bence bu cihazın bir tek eksik yönü bu kalmış. Mağdurun da uyarılması gerekiyor ki ona göre tedbir alsın'' dedi.
Yaptıkları bu cihazın, kadın cinayetlerini önlemeye katkı sağlayacağını ifade eden Yiğit, ''Mağdur olan kişi bilmeden karşı tarafın yakına yaklaştığı zaman uyarı verebiliyor ve yolunu değiştirebilir. Bu cihaz erkeğe uyarı vermiyor. Sadece mağdur olan kişiye veriyor'' diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...