Ramazanın Sancaktepe yüzü

Düzenleyen:
Ramazanın Sancaktepe yüzü

GÜNDEM Haberleri

Bütün dünyada ramazan coşkusunun yaşandığı günlerde, Sancaktepe Belediyesi düzenlediği etkinliklerle bu aya özel hizmetler yapıyor.

İnsanların birbiriyle kaynaştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en üst düzeye çıktığı bu ayda, ramazanın ma-nevi havası sosyal hayatta kendini hissettiriyor. Sancaktepe Belediyesi, halka sunacağı hizmetlerle ramazan ayının daha huzurlu, güvenli ve mutlu geçmesinde önemli katkılarda bulunacak. Yaz ramazanlarının vazgeçilmezi sokak iftarları da bu manevi ay boyunca büyük bir kaynaşmaya vesile oluyor.
19 MAHALLEDE İFTARLAR DÜZENLENİYOR
 Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlanan iftar programı kapsamında, ramazan ayı boyunca 19 farklı mahallede kurulacak sokak iftarlarında vatandaş topluca iftar yapacak. Dört çeşit yemek ve çeşitli iftariyeliklerden oluşan menü, iftar sofralarına ulaştırılıyor. Ramazan ayı boyunca günde ortalama 2 bin 500 - 3 bin 500 kişi, iftarını Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlanan sofralarda açıyor. Ramazanın manevi havasını bütün Sancaktepelilere taşıma hedefinde olduklarını söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bireysel ve toplumsal hayatta bu kutlu ayın bütün ilçede hissedildiğini, yerel yönetim olarak kendilerinin ramazanın ruhunu örselemeyecek kültürel etkinliklere imza atıyor olduklarını söyledi. Erdem, ramazanın en önemli ayağının paylaşma ve yardımlaşma olduğunun altını çizerek, ihtiyaç sahiplerine iftar ve sahur yemekleri ulaştıracaklarını ifade etti. Ramazanın yaz aylarında olması sebebiyle Sancaktepe Belediyesi, iftar ve sonrasında gerçekleşen etkinlikleri açık havada yapıyor. Böylece, her mahalleli hemen evinin yakınında kurulan iftar sofralarında orucunu açabilme imkânına kavuşuyor. Aynı apartmanda, aynı sokakta oturup birbirini yeterince göremeyen insanlar aynı sofrada bir araya geliyor, bu sayede bir kaynaşma zemini oluşuyor. Başkan İsmail Erdem, “Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programlarımıza hemşerilerimizin yoğun ilgisi bizleri oldukça sevindiriyor. 19 mahallemizde gerçekleşen programa bütün haklımız davetlidir” dedi.
RAMAZAN KUMANYALARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR
Her yıl ramazan sofralarında Sancaktepelilere destek ve öncü çalışmaları ile beğeni ve takdir toplayan Sancaktepe Belediyesi, bu yıl ramazanda daha fazla aileye destek olmaya devam ediyor. Bölgede bulunan iş adamlarının desteği ile oluşturulan ramazan kumanyaları, muhtarlıklarca ve Sosyal İşler Müdürlüğünce tespit edilen ailelere ulaştırılıyor. Temel gıda maddelerinden oluşan kumanya paketi, ramazan süresince kullanılabilecek ambalajlarında hazır olarak dağıtılıyor. Bu yıl daha fazla kişiye iftar ve sahur sofralarında destekçi olmaya çalışan Sancaktepe Belediyesi hedefinin 10 bin olduğunu belirtiyor. Geçen yıl yapılan hizmetler iş adamlarının desteği ile yürütülmüş ve halk tarafından beğeni kazanmıştı.
Ramazanın Sancaktepe yüzü

AŞEVİNDE İFTAR MENÜLERİ HAZIRLANIYOR
 Sorumluluk bölgesinde ikamet eden ve maddi durumu iyi olmayan ailelere sıcak yemek imkânı sunan Sancaktepe Belediyesi, yardıma muhtaç, hasta, sakat, yaşlı vatandaşların yemeğini kapılarına giderek teslim ediyor. Belediye aşevinde hijyenik koşullarda hazırlanan yemekler 12 ay boyunca sefer taslarına konarak mobil ekipler tarafından ihtiyaç sahiplerine evlerinde servis ediliyor. Aşevinde, gıda mühendislerinin belirlediği zengin ve sağlıklı menüler, hijyen kurallarına uyularak titizlikle hazırlanıyor. Günlük kalori hesabını göz önüne alarak haftanın her günü değişik yemekler pişiren çalışanlar, bunun için özel bir program hazırlıyor. Dayanışma esası içinde elden teslim edilen yemeklerin dağıtımında, kimseyi rencide etmemek için gizlilik prensibi de dikkatle uygulanıyor. Yılın her ayı ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırmak için kurulan aşevi, ramazan süresince yaptığı işlerin yanına bir yenisini daha ekledi. Sancaktepe’de yaşayan halkı, zengin fakir ayrımı yapılmaksızın iftar sofralarında bir araya getirmeyi hedefleyen çalışma iftar menülerinin hazırlandığı aşevi mutfağında gerçekleştiriliyor. Sancaktepe’de bulunan iş adamlarının sağladığı destekle oluşturulan iftar menüleri her akşam bir mahallede halkın iftar sofralarına sunuluyor.
BAYRAMLIKLAR SEVGİ MAĞAZASI'NDAN
Sancaktepe'de şehit, gazi, özürlü ve yetim çocuklar başta olmak üzere, 7'den 70'e ihtiyacı olan vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşılamak için açılan "Sevgi Mağazası" ramazanda yeni hizmetlerini halka sunacak. Bölgedeki hayırsever iş adamlarının destekleriyle açılan 365 gün hizmet veren Sevgi Mağazası, kartla mağazaya gelen vatandaşların çorabından takım elbisesine kadar her türlü ihtiyacını karşılıyor. Bu proje, dar gelirli aileler için büyük bir fırsat olarak görülüyor ve mağazada ünlü markaların stantlarının yanı sıra bay, bayan ve çocuk reyonları da bulunuyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Sancaktepe bölgesinde bulunan bütün yetimler tepeden tırnağa Sancaktepe Sevgi Mağazası'ndan giydirilecek. Sosyal işler Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler ile ayrıca ihtiyaç sahipleri yine Sancaktepe Sevgi Mağazası'ndan bayramlıklarını alacak. Halk tarafından ve iş adamları tarafından beğeni ile karşılanan hizmetler, ramazan ayında daha fazla Sancaktepeliye hizmet sunmuş olacak.

Ramazanın Sancaktepe yüzü

Sancaktepe'nin vizyonu değişiyor

Başkan İsmail Erdem: “Sancaktepe’nin vizyonunu şekillendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bununla halkımızın araştırmacı, üretken aynı zamanda bilgi ve birikimle dünya standartlarında donanıma sahip olmasını arzulamaktayız.”  7 yıllık sürede yapılan çalışmalarla Sancaktepe, kabuğunu kıran ve geleceğe umutla bakan bir kent haline gelmesinin huzur ve mutluluğunu yaşıyor.
3 OLİMPİK HAVUZLU TEK İLÇE 
 Sancaktepe Belediyesi, gençlerin spora daha çok vakit ayırabilmeleri için ilçe tarihine damga vuracak yatırımlara imza attı.  Olimpik standartlara uygun olarak planlanan 3 yüzme havuzu, küçük yaşlardan başlamak üzere her yaş grubundan sporculara hizmet veriyor.
KÜLTÜR MERKEZİ HÂLİNE GELİYOR
 Bir kültür ilçesi olma yönünde emin adımlarla ilerleyen Sancaktepe Belediyesi, 5 kültür merkezi açarak bu konudaki kararlılığını gösterdi. Bu önemli yatırımların hayata geçmesi ile önemli bir boşluk dolacak ve bilginin ışığında ilerleyecek insanlar ‘Kültürlü Sancaktepe’yi oluşturacaklar.
KONGRE MERKEZİ  
 Sadece Sancaktepe’nin değil İstanbul’un da büyük kongre merkezlerine ihtiyacı var. İşte bu noktadan hareket eden Sancaktepe Belediyesi ilçeye kazandıracağı Abdurrahman Gazi Kongre Merkezi’nin temelini atarak önemli bir boşluğu doldurdu. Yapımı tamamlandığında Sancaktepe de artık önemli ve büyük organizasyonlara hazır olacak.
9 ÇOK AMAÇLI SALON
İlçenin değişik bölgelerindeki merkezlerde yapılan 9 çok amaçlı salon, ilçe sakinlerimizin ve bütün İstanbulluların hizmetinde olacak.
EN ÖNEMLİ YATIRIM GENÇLERE  
 Sancaktepe ilçesi genelindeki gençlere ve Sancaktepe halkına hitabeden, bununla birlikte İstanbul hatta Türkiye genelindeki gençlik çalışmalarına örnek teşkil edecek olan “Sancaktepe Genç Gelecek” adlı projeyi hayata geçirdi. “Genç Gelecek” adlı proje ile Türkiye birinciliği kazandırarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in ödülü almasını sağladı. Toplamda 22 kulüp ve 54 branşta 13 bin 984 gence eğitim veriliyor.
GENÇLERE BİLGİ MERKEZİ
Ücretsiz etüt, araştırma ve internet imkânı sunan 16 kültür ve bilgi merkezinde, Sancaktepeli gençlere ders takviyesi ve sınavlara hazırlık kursları veriliyor. Bilgi merkezleri, eğitim döneminde öğretmen sayısını farklı branşta, alanında uzman kadrosuyla güçlendiren, fonksiyonel binalarıyla eğitim sezonuna iddialı giriş yaptı. 42 bin öğrencinin yararlandığı bilgi merkezleri, öğrenci ve velilerden büyük ilgi görmesiyle yenileri eklenmesini sonuç verdi. Bilgi merkezlerinde masa tenisi ve spor alanları, bekleme alanı, 24 kişilik bilgisayar eğitimi, derslik ve kütüphane, İngilizce, matematik ve satranç derslikleri,  Türkçe, Fen, Sosyal derslikleri ve bazılarında tiyatro ve konferans için kullanılabilir 60 kişilik çok amaçlı salonu bulunuyor.
MUTLU EVLER MERKEZİ
 Sancaktepe’nin vazgeçilmez unsurlarından biri olan kadınları sosyal hayatın içinde daha etkin hale getirmek için kurulan Mutlu Evler Merkezi, kurulduğu günden itibaren çok önemli faaliyetlere imza attı. Yapılan çalışmalar Türkiye çapında ikincilik ödülü kazandırdı. Mutlu Evler Merkezi'nde 35 branşta 15 bin 376 kayıtlı kursiyer bulunuyor.
METRO 2017’DE TAMAMLANIYOR
Sancaktepe ile Üsküdar arasını 24 dakikaya indirecek tarihi metro projesinin inşaatının 38 ayda tamamlanarak 2017'de halkın hizmetine sunulması planlanıyor. Üsküdar-Sancaktepe arası seyahat, 24 dakikaya inecek.
EN BÜYÜK ŞEHİR HASTANESİ 
Şehir hastanelerinin en büyüğü Sancaktepe’ye kuruluyor. 4 bin 100 yataklı hastane, Sancaktepe’yi sağlık merkezi yapacak. Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe ilçesinde bulunan askeri bölgenin Trakya’ya taşınacağını söyleyerek, Avrupa’nın en büyük hastanesinin bu bölgeye yapılacağını söyledi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...