50 tır daha Gazze’de

Düzenleyen:
50 tır daha Gazze’de

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında “Lady Leyla” isimli gemi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yollanan yardım malzemelerini taşıyan 50 tır İsrail’in kontrolündeki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye girdi.

Sınır kapısının Filistin tarafı sorumlusu Munir el-Galban, 2 bin tonluk yardım malzemesinin Gazze’ye ulaştığını belirtti. Galban, tırlarda, un, şeker, pirinç gibi gıda malzemelerinin yanı sıra kıyafet ve ayakkabı bulunduğunu, Gazze’deki Sosyal İşler Bakanlığı’na teslim edilen yardımların daha sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade etti. Öte yandan İsrail makamlarının dün yardım malzemeleriyle alakalı akaryakıt geçişi için sınır kapısını istisnai olarak açtığı kaydedildi. “İyilik gemisi Gazze yolunda” sloganıyla geçen cuma günü Mersin Uluslararası Limanı’ndan hareket eden ve yaklaşık 11 bin tonluk malzeme taşıyan Lady Leyla, pazar günü İsrail’in Aşdod Limanı’na demir atmıştı. Yardımların ilk bölümü olarak çocuklar için oyuncak da içeren 4 tırlık malzeme pazartesi günü Gazze’ye girmişti. Kalan 400 tır önümüzdeki günlerde Gazze’ye ulaşacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...