Doğu'dan Batı'ya tek yürek tek nefes

Düzenleyen:
Doğu'dan Batı'ya tek yürek tek nefes

GÜNDEM Haberleri

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devletin zirvesi, FETÖ’nün ihanet çetesine karşı vatandaşların sokakları boş bırakmamasını; millî irade ve demokrasiye sahip çıkmasını istedi

FETÖ terör örgütünün önceki günkü kalkışmasına karşı halkın teyakkuzda kalması ve meydanların hainlere bırakılmaması istendi. Bu konudaki ilk çağrıyı darbe girişiminin başladığı saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış; bunun üzerine halk meydanlara, sokaklara inerek demokrasiye sahip çıkmıştı. Dün de devletin zirvesi bu çağrıları tekrarladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği SMS’te vatandaşların devletine sahip çıkması istenerek sokakların bırakılmaması istendi. SMS’te, “Türk milletinin değerli evlatları, bu hareket Ankara’da ve İstanbul’da devletin zırhlı araçlarını ve silahlarını gasp etmiş dar bir kadronun 70’li yıllardaki gibi davranarak millete karşı bir kalkışmadır. Şerefli Türk milleti, demokrasine ve huzuruna sahip çık. Türk milletini sindireceğini düşünen bu dar kadronun hareketine karşı sizleri sokağa ve milletinize sahip çıkmaya çağırıyorum. Devletine ve milletine sahip çık” notu düşüldü. 

Doğu'dan Batı'ya tek yürek tek nefes

Cumhurbaşkanlığı twitter hesabından yapılan açıklamada da, “Bu kalkışma hangi aşamaya gelirse gelsin, bu akşam sokaklara sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Zira her an yeni bir hareketlenme olabilir” denilerek vatandaşların meydanlara çıkmaları ve teyakkuzda olmaları istendi. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devleti SMS’inde de, “Tüm halkımızı millî iradeye, demokrasiye sahip çıkmak üzere meydanlara davet ediyoruz” denildi. Bu çağrılara itibar eden ve millî iradeyi korumak isteyen vatandaşlar, sokaklardan ayrılmadı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlardayız” dedi. Darbe girişimi sırasında İstanbul’daki birçok camide halkın evlerinden çıkarak kaymakamlıkların ve emniyet müdürlüklerinin önünde toplanması istendi. Sivas’ta önceki geceden itibaren darbe teşebbüsüne karşı sokaklara çıkan 50 bin vatandaş, Valilik önündeki bekleyişlerini dün gün boyu sürdürdü. Sakarya’da 10 bin kişi camilerden yapılan anonslar sonrasında saat 11.00 sıralarında Kent Meydanı’nda toplanıldı. Kıyı, İç Anadolu ve Batı şehirleriyle birlikte Doğu ve Güneydoğu’da da çağrılar sonucu dün halk, tek yürek olup sokaklara döküldü. Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli siyasi parti flamaları taşıdı. Ağrı’da Merkez Cami önünde toplanan grup, 200 metrelik Türk bayrağıyla Ağrı Valiliğine kadar yürüdü. Batman’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından binlerce kişi Turgut Özal Bulvarı Valilik kavşağında bayraklarla toplandı. Elazığ’da valilik binası önünde toplanan vatandaşlar attıkları sloganlarla darbe girişimine tepki gösterdi. Erzurum, Bingöl, Siirt ve Mardin’de de binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile toplanıp darbe girişimini protesto etti.

Doğu'dan Batı'ya tek yürek tek nefes

Vatandaşa trafikte teşekkür 

E-5’in Haliç çıkışında bulunan trafik yoğunluğunu gösteren elektronik trafik levhası bu defa ülke gündemine odaklandı. Okmeydanı yönünde bulunan ve 1. Köprü ve köprü hattında bulunan önemli noktalardaki trafik akışını gösteren levhada, dönüşümlü olarak “Demokrasi kazandı”, “Milletin iradesine darbe vurulamaz”, “Teşekkürler Türkiye” yazıları yazıldı. Vatandaşların dikkatini çeken bu durum birçok kişi tarafından memnuniyetle karşılandı. Birçok kişi bu anı fotoğrafladı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...