Gönüllü itfaiyecilerin sayısı artıyor

/ Kaynak: AA
Gönüllü itfaiyecilerin sayısı artıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Zonguldak'ın Ereğli Belediyesi Gönüllü İtfaiyecilik projesindeki 5. Grubun eğitimleri sürüyor. Kursiyerler arasında Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç'de eşi ile birlikte yer alıyor.

nbsp;Zonguldak'ın Ereğli Belediyesi Gönüllü İtfaiyecilik projesindeki 5. Grubun eğitimleri sürüyor. Kursiyerler arasında Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç'de eşi ile birlikte yer alıyor.

Gönüllü İtfaiyecilik projesinde kurslar devam ediyor. Şu sıralarda 5. Grup Gönüllü İtfaiyeciler eğitimlerden geçiriliyor. Teorik eğitimden sonra pratik eğitim alan kursiyerler itfaiyecilik hakkında ki tüm detayları aldıkları derslerde görüyorlar. Kdz. Ereğli Belediyesi Gönüllü İtfaiyecilik projesinde 5. Grup kursiyerlerin arasında Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç'de eşi ile katıldı. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Vekili olan İtfaiye Amiri Mehmet Ali Demirkol eğitimler hakında gazetecilere bilgi verdi. Demirkol, eğitimlerin 4 hafta sonra sona ereceğini söyledi.

Teorik eğitimlerin tamamlandığını belirten Demirkol, "Kdz. Ereğli ilçesi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından başlatılan 5. Grup Gönüllü İtfaiyeci kursumuz devam ediyor. Derslikte yaptığımız teorik eğitimleri tamamladık. Pratik eğitimlere başladık. 5. Grup Gönüllü İtfaiyeci kursumuza Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç ve ailesinin yanı sıra birçok meslek dalından katılım var. Doktor, Veteriner, Ziraat mühendisi, İnşaat Mühendisi, Makine mühendisi, Kimya Mühendisi, meteoroloji mühendisi, okul müdürleri, öğretmenler ve ev hanımları Gönüllü itfaiyecilik kursumuza büyük ilgi gösteriyor. Bugün eğitimlerimiz kapsamında itfaiye aracı tanımı, itfaiye araç gereç ve malzeme tanıtımı yaptık. Akabinde hortum atma eğitimi verdik. Kursumuzun tamamlanmasına 4 hafta gibi bir süre var. Bu süre zarfında yangın, ev kazaları, doğal afetler, ilk yardım, kimyasal madde yangınlarına müdahale tarzı, ip teknikleri ve dağcılık, su altı arama kurtarma, dalgıç eğitimleri vereceğiz." dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...