TSK'dan Cerablus operasyonu açıklaması

Düzenleyen:
TSK'dan Cerablus operasyonu açıklaması

GÜNDEM Haberleri

TSK'dan yapılan açıklamada ateş açan 25 PKK/PYD'li teröristin öldürüldüğünü, terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 binanın imha edildiği ifade edildi. TSK: Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus bölgesinde yürütülen "Fırat Kalkanı" harekatını destekleyen unsurlara ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik, koalisyon kapsamında hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

25 PKK/PYD'Lİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Açıklamada, 25 PKK/PYD üyesi teröristin öldürüldüğünü, terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 binanın imha edildiği ifade edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'FIRAT Kalkanı Harekatı' devam ediyor. Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülüyor. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye’nin kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği bildirildi. 

PYD 2 TÜRK TANKINA SALDIRMIŞTI
Dün gece Cerablus'un 6-7 kilometre güneyinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD tarafından TSK'ya ait iki tanka roketatarla ateş açılmıştı. Saldırıda isabet alan tankta bulunan Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit düşmüş, 3 asker de yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...