İstanbul'da terör örgütü DHKP/C'ye operasyon

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'da terör örgütü DHKP/C'ye operasyon

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Sultangazi'deki operasyonda, terör örgütü DHKP/C adına eylem yaptıkları iddia edilen 9 şüpheli ile örgüt tarafından suça sürüklendiği ileri sürülen yaşı 18'den küçük 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin yaptığı koordineli çalışmada, Sultangazi'de değişik tarihlerde terör örgütü DHKP/C adına adam öldürme ve yaralama, polise silahlı saldırı, polis aracı, özel araç ve ev kurşunlanması, yağma, molotof kokteyli atma eylemlerini gerçekleştirdikleri iddia edilen şüphelilerin tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, Sultangazi'de belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 13 kişinin yakalandığı, şüpheliler arasında bulunan yaşı 18'den küçük 4 şüphelinin yer aldığı ve bunların örgüt tarafından suça sürüklendiği kaydedildi.

Gözaltında tutulan 13 kişiden işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden G.Y, Y.B. ve T.A.B'nin tutuklandığı, yaşı 18'den küçük 4 kişinin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Gözaltındaki 6 kişinin de emniyetteki işlemlerinin halen sürdüğü bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...