Moldova'nın İstanbul Başkonsolosu, gözaltına alındı

Düzenleyen:
Moldova'nın İstanbul Başkonsolosu, gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

Moldova'nın İstanbul Başkonsolosu Vyaçeslav Filip, rüşvet aldığı iddiası ile Kişinev'de havalimanında gözaltına alındı.

Moldova'nın başkenti Kişinev'de havaalanında gözaltına alınan İstanbul Başkonsolosu Vyaçeslav Filip'in, Arap devletlerinin vatandaşlarına rüşvet karşılığı Moldova vizesi düzenlenmesini sağladığı iddia edildi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BAĞLANTILI OLABİLİRLER"

Moldova Başsavcı Vekili Eduard Harunjen yaptığı açıklamada, Moldova İstanbul Başkonsolosu Vyaçeslav Filip'in, rüşvet karşılığında yabancı ülke vatandaşlarına, güvenlik prosedürlerini izlemeden vize verilmesini sağladığını belirterek, "Ülkemize bu yolla gelen Müslümanlar içinde terör örgütleriyle bağlantılı olanlar da olabilir" dedi.

"TERÖRİSTLERİN TRANSİTİ İÇİN KULLANILIYOR"

Moldova Bilgi ve Güvenlik Servisi Başkanı Mihay Balan ise, "Moldova, terör saldırılarının hedefi değil, ancak AB ülkelerinde, Suriye'de ve Irak'ta suç işleyen insanların transiti için kullanılıyor" diye konuştu.

"YABANCI İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ ETKİDE BULUNUYOR"

Molova'nın yurt dışı temsilciliklerinde yasaları ihlal eden, rüşvete bulaşan birçok diplomat olduğunu belirten Balan, "Yabancı istihbarat örgütleri de, yurt dışı temsilciliklerimize kendi çıkarları için etkide bulunuyor olabilir" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...