Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir numaralı şüpheli Gülen’in yeğeni

Düzenleyen:
Bir numaralı şüpheli Gülen’in yeğeni

GÜNDEM Haberleri

2010 KPSS soruşturma kapsamında hazırlanan beşinci iddianamede bir numaralı şüpheli olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni yer aldı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında beşinci iddianame hazırlandı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Yücel Erkman’ın hazırladığı iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. “FETÖ/PDY üyesi olmak”, “resmi belgede sahtecilik” ile “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarının yöneltiği iddianamede, bir numaralı şüpheli FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Muhammet Sait Gülen olurken, Mehmet Baransu’nun abisi Yalçın Baransu gibi isimlerin aralarında bulunduğu 91 şüpheli yer aldı. İddianamedeki şüphelillerden 34’ünün ByLock kullanıcısı olduğu, 21’inin FETÖ tepe yönetimi ile HTS kayıtlarına göre irtibatı bulunduğu, 51’inin Bank Asya’ya kurtarma faaliyeti yapılan tarihlerde bankadaki hesaplarında para artışı hareketliliği tespit edildi. Şüphelilerden 8’inin itiraflarda bulunarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediği ifade edilen iddianamenin kabulu halinde 2010 KPSS soruşturması kapsamında sanık sayısı 475’e yükselecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...