İran'dan küstah ‘Türkiye’ uyarısı

Düzenleyen:
İran'dan küstah ‘Türkiye’ uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un uğradığı suikastın ardından açıklama üstüne açıklama yapan İran, vatandaşlarına zaruri olmadığı takdirde Türkiye'ye seyahat etmeyin dedi.

Yeni Akit'te yer alan habere göre; İran Dışişleri Bakanlığı, tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'de son günlerde var olan özel şartlar nedeniyle bu ülkeye seyahat edecek yurttaşlardan zaruri olmadığı takdirde ikinci bir duyuruya kadar bu ülkeye gitmekten kaçınmalarını kesin olarak tavsiye ediliyor" ifadelerine yer verildi.

SUİKASTİ KINAMIŞTI

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov’un dün akşam uğradığı silahlı saldırıyla ilgili açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, "Bu canice eylem uluslararası hukukla hiçbir bağı olmayan radikal grupların, ülkeler arasında sorun çıkarma ve bölgeyi daha fazla istikrarsızlaştırma hedefiyle bu tip barbarca eylemler gerçekleştirdiğini göstermektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Kasımı ayrıca, Rusya hükümetine ve saldırıda yaşamını yitiren Karlov'un ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...