Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polisi aramasa evlendirilecekti

/ Kaynak: İHA
Polisi aramasa evlendirilecekti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adana'da, ailesi izin vermeyince 155'i arayıp, polisler tarafından SBS'ye yetiştirilen H.Ş eve dönmek istemiyor.

Adana'da dedesi ve babası tarafından Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) gönderilmeyince 155'i arayıp "Ben okumak istiyorum, yardım edin" diyen ve polis tarafından evinden alınarak son anda sınava yetiştirilen H.Ş'nin ailesi tarafından evlendirilmek istendiği ortaya çıktı. H.Ş. sınava girdikten sonra ifadesi alınmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada ifadesinde ailesinin kendisini okutmak istemediğini, "Kızlar ortaokuldan sonra okumaz, kocaya gider" dediğini belirterek, "Ama ben okumak istiyorum bu sebeple ailemin yanına gitmek istemiyorum. Ben okuyup doktor ya da avukat olmak istiyorum" dedi. Bunun üzerine polis öğrenciyi ailesini istemediği için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bir yurda yerleştirdi. İfadesi alınan baba ve dede ise maddi durumları iyi olmadığı için kız çocuğunu okutmak istemediklerini belirtirken, dede Ali Ş.'nin (65) torununu evlendirmek istediği bu yüzden alıkoyduğu ileri sürüldü. Bu arada, maddi durumu iyi olmadığını söyleyen ailenin fırıncılık yaptığı ve maddi durumlarının bir kız çocuğunu okutacak düzeyde olduğu da öğrenildi. nbsp;
DEVLET KORUMASINA ALINDI
Sınavdan sonra ifadesi alınmak üzere Emniyet'e götürülen H.Ş. "Ailemin yanına gitmek istemiyorum" dedi. Bunun üzerine küçük kız, yurda yerleştirildi. Kızın bütün eğitim masraflarının devlet tarafından karşılanacağı bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...