Cumhurbaşkanı Gül, Rize'de

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Gül, Rize'de

GÜNDEM Haberleri  / AA

Rize'ye giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu güzel yerleri, cennet gibi yerleri güzel korumamız daha da güzelleştirmemiz lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rize Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek Belediye Başkanı Halil nbsp;Bakırcı'dan bilgi aldı.Gül, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin gerçek sahiplerinin belediye başkanları olduğunu belirterek, "Şehirlerin güzelleşmesi, büyümesi, yaşanacak nbsp;belde olabilmeleri, belediye başkanlarının takip ettikleri imar politikaları ile nbsp;ilgilidir. Şehirleri güzelleştirebilirler de uzun vadeli politikalarıyla yaşanmaz hale de getirebilirler" diye konuştu.
"Karadeniz gibi canabı Allah'ın verdiği bu kadar güzellikler içerisinde şehirlerimizi daha da güzel yapmamız, insanların o şehirlerde uzun süre mutlu yaşayabilmelerini temin etmemiz lazım" diyen Gül, şöyle devam etti:
"Gelirken tüm sahil boyunca yerleşim yerlerini daha derli toplu gördüm. Karadeniz'in bütün şehirlerine, ilçelerine, göz bebeğimiz gibi bakmak nbsp;lazım. Gerektiğinde vatandaşlarımızın kendi imkanları yoksa belediyeler, devlet olarak da onlara sahip çıkmak ve yaptıkları işleri güzel yapmalarını sağlamak nbsp;lazım. Yoksa bu en güzel yerler çirkinleşir o zaman da insanlar daha güzel yerlerde yaşamak ister. Şehirler yaşanmaz hale gelince insanlar ayrılıyor. Onun için bu güzel yerler,i cennet gibi yerleri güzel korumamız daha da nbsp;güzelleştirmemiz lazım."
Uzun vadeli planlara bakmak gerektiğini belirten Gül, şunları nbsp;kaydetti:
"Kısa vadeli talepler, baskılar olabilir. Uzun vadeli şehirlerin geleceği için iyi değilse ona direnmek, iyi bir şekilde izah etmek gerekir. nbsp;İnsanlar anlayışlıdır, eğer güzel anlatılabilinirse. Rize, Karadeniz'in en güzel yerlerinden birisi, inanıyorum ki buranın güzelliklerine daha güzellik katacakimar çalışmaları, plan ve projeler yapılacaktır. Her türlü kamu, devlet, Ankara nbsp;desteği üstelik elinizde. Böyle bir avantajınız da var. Bunları en güzel şekilde su akarken testiyi doldurun ve Rize hep güzel kalsın."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...