İngiltere'den Türkiye ekonomisine çok iyimser yaklaşım

/ Kaynak: AA
İngiltere'den Türkiye ekonomisine çok iyimser yaklaşım

GÜNDEM Haberleri  / AA

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, İngiltere'nin Türkiye'ye ve Türk ekonomisine çok iyimser baktığını ifade etti.

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Taksim olayları ve Londra G8 protestoları arasında insanların demokratik haklarını dile getirmesi haricinde herhangi bir bağlantı görmediğini belirterek, "Fakat şu çok önemlidir ki İngiltere, Türkiye'ye ve Türk ekonomisine çok iyimser bakıyor" dedi. Turner, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve United Kingdom Trade and Investment (UKTI) Direktörlüğü arasında imzalanan Türk ve İngiliz Müşavirlik ve Müteahhitlik firmaları firmaları iş birliği anlaşması töreni ardından soruları yanıtladı. Taksim olayları ve Londra G8 protestoları arasında herhangi bir benzerlik olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Turner,"İki olay arasında her ülkede insanların demokratik haklarını dile getirmesi haricinde nbsp; herhangi bir bağlantı görmüyorum. Fakat şu çok önemlidir ki İngiltere Türkiye'ye ve Türk ekonomisine çok iyimser bakıyor.
İki ülke arasındaki ekonomik ilşkinin artarak ve genişleyerek devam etmesini görmek istiyoruz. Bunun dışında herhangi bir problem görmüyorum. Şu önemli ki, Türk otoritesinin açıkca ifade ettiği bir konu var, yabancı yatırımcı Türkiye için çok önemli ve Türkiye'de çok iyi karşılanıyorlar. Bence burada asıl önemli olan bütün demokratik ülkeler özgürlükçü olmalı ve barışçıl protestolara açık olmalıdır" ifadelerini kullandı.
İki ülke arasındaki iş ortaklığı çalışmalarnı desteklemek adına UKTI direktörü olarak çaba sarfettiklerini aktaran Turner, "Sanayi ve inşaat sektöründe konuşulacak toplantısına katılmak için bu işbirliğini yaptık. nbsp; Burada büyük fırsatlar var çünkü Türkiye dünyanın en büyük inşaat şirketlerine sahip. Ve İngiltere'de dünyanın en iyi inşaat servis sanayi hizmetlerine sahip çünkü mimarlar, tasarım ve inşaat mühendislerine sahip. Ve açıkcası Türkiye'de birlikte çalışmamız için nbsp; büyük fırsatlar var buna nbsp; ülkelerde dahildir örneğin Ortadoğuda afrikada kuzaey ırakta ve diğer bir çok ülkede" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...