İngiltere Başbakanı, Erdoğan hayranı

İngiltere Başbakanı, Erdoğan hayranı

GÜNDEM Haberleri

İki Türk gazetecinin Gezi olaylarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Cameron, dikkat çekici açıklamalar yaptı.İngiltere Başbakanı: Erdoğan hayranıyız

Londra'daki yabancı basın derneğinin G8 Zirvesi toplantısında 2 Türk kadın gazetecinin, sorularını cevaplayan David Cameron, İstanbul Taksim'de iki haftadır yaşanan protestolar hakkında ilk defa konuştu. Cameron, "Olayları hepimiz izliyoruz, İstanbul'daki hadiseler hepimizi rahatsız edici ve endişe verici. Herkes gereken sorumluluğunu göstermeli" dedi. Cameron, "Tayyip Erdoğan ile sık sık konuşuyoruz, Türkiye'nin son 10 yıldaki gelişmesi haklı olarak başka ülkeler tarafından hayranlıkla izleniyor." değerlendirmesini yaptı. Önümüzdeki hafta Kuzey İrlanda'da yapılacak G8 Zenginler Zirvesi öncesinde Londra'daki Yabancı Basın Derneği, FPA'da basın toplantısı düzenleyen David Cameron, toplantıya katılan Milliyet İngiltere Temsilcisi Nemsal Elevli ve Star Kıbrıs Gazetesi Temsilcisi Mihrişah Safa'nın sorularını yanıtladı. 200'e yakın basın mensubu arasında yer alan, 2 Türk gazetecinin sorularında Türk mevkidaşı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında eleştirel kelime kullanmamaya dikkat etden Cameron, "İngiliz hükümeti, Taksim'deki olaylar başladığından bu yana, oldukça sessiz kaldı. Hükümetimizin bu konudaki tavrı nedir" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi; "Son 10 yılda Türkiye'nin politik ve ekonomik özgürlük yolunda katettiği yolculuk takdire değer. Dünyanın dengesi açısından oldukça önemli. Hepimiz onları (Türkiye'yi) desteklemeli ve cesaretlendirmeliyiz. Başbakan Erdoğan ile irtibattayım. Ona hayranlık duyuyoruz. Şüphesiz, İstanbul'da rahatsızlık verici ve endişelendirici olaylar meydana geliyor. Söyleyeceğim ve benim görüşüm, herkesin sorumlulukla hareket etmesi ve sorumluluğunu göstermesi. Bu konuda görüşümü kuvvetlendirici olarak da şunu söylemeliyim ki, Türkiye'nin genel gelişmesi başka ülkeler tarafından hayranlıkla izleniyor."
'HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ'
Başbakan Cameron, Türkiye ile ilgili "Türk halkı, sesini duyurmak istiyor. Sizin onlara mesajınız var mı? Türk Başbakanı'nın olaylarla ilgili tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki bir başka soruya ise şu cevabı verdi; "İngiltere'de herkes, Türkiye'de olanları televizyonda izliyor. Bu da büyük endişeye yol açıyor. Bunu Türkiye'nin ve Türk halkının dostu olarak dile getiriyor ve söylüyorum. Bu problemin çözülmesini istiyoruz. Bugün Başbakan Erdoğan, bazı protestocularla görüşüyor ve görüşmelerin iyi geçmesini ümit ediyoruz. Çünkü biz sizin ülkenizin (Türkiye'nin) başarılarının devamını istiyoruz. Herkes sorumluluğunu yerine getirmeli."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...