Art arda telefon görüşmeleri yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Art arda telefon görüşmeleri yaptı

GÜNDEM Haberleri  / IHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda hükümetinin Türk bakanların ziyaretlerini engellemesi sonucu yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili, kritik telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, İngiltere Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Pedro Agramunt ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu’nun, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile 3 defa telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. Görüşmelerde, Hollanda hükümetinin Türk bakanlarının ziyaretlerini engellemesinin ardından yaşanan gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...