CHP'li vekiller TOMA'nın önüne oturdu

CHP'li vekiller TOMA'nın önüne oturdu

GÜNDEM Haberleri

Başta Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde Gezi müdahalesi protesto edildi. Ankara'da bir grup CHP milletvekili polisin göstericilere müdahale etmesini engellemek için TOMA'nın önüne oturdu.

Başta Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde Gezi müdahalesi protesto edildi. Ankara'da bir grup CHP milletvekili polisin göstericilere müdahale etmesini engellemek için TOMA'nın önüne oturdu. Gezi Parkı'na yapılan müdahale, başta Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde yankı buldu.Yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Kennedy Caddesi'nde gösteri düzenlendi. Akşam saatlerinden itibaren Tunalı Hilmi Caddesi'nde toplanan grup, sloganlar atarak Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek verdi. Zaman zaman caddeyi trafiğe kapatan grup, daha sonra Kennedy Caddesi'ne yürüdü. Yaklaşık 5 saat süren protestoların ardından polis, 'marjinal gruplar'ı gerekçe göstererek 'dağılın' uyarısı yaptı. Bunun üzerine göstericilerden bir kişi caddede bekleyen TOMA'nın önüne yattı. Polisin iknası üzerine gösterici uzaklaşırken, olay yerine CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve bazı milletvekilleri geldi. 6 milletvekili polisle görüşmelerinin ardından, TOMA'ların önüne oturarak müdahaleyi engellemeye çalıştılar.Karşılıklı sağduyu sayesinde protestolar, herhangi bir müdahale olmadan sabah saatlerinde sona erdi. Dikmen, Sokullu, Abidinpaşa ve Dikimevi'nden Kenndy Caddesi'ne yürümek isteyen binlerce kişiye ise polis müdahale etti. Kolej kavşağında toplanan protestocular basınçlı su ve gaz bombalarıyla dağıtıldı.
İZMİR'DE DE MÜDAHALE YOK
İzmir'de de protestolar olaysız geçti. Gündoğdu Meydanı'nda toplanan, aralarında bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu grup, slogan atarak Basmane'ye yürüdü.
Dokuz Eylül Meydanı'nda toplanan grup, oturma eylemi yaptı. Oturma eylemlerini bir süre devam ettiren gruptakiler, daha sonra polisin uyarısı üzerine Gündoğdu Meydanı'na döndü. Güvenlik güçleri, grubun eylem yaptığı alanda ve AK Parti Konak İlçe Başkanlığı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
Denizli'de Delikli Çınar Meydanı'nda toplanan bir grup basın açıklaması yaptı, kısa süreliğine yolu trafiğe kapattı.
Manisa'da ise Manolya Meydanı'nda toplanan grup, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Daha sonra Manolya Meydanı'na dönen grup, burada oturma eylemi yaptı.
Adana'da da Atatürk Parkı'nda toplanan aralarında çevreye zarar verenlerin de bulunduğu yaklaşık 500 kişilik gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Protestoculardan bazıları yaralanırken, bazı apartmanlardan ise polis ekiplerinin üzerine saksı ve taş atıldığı görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...