Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Şimşek, kendisini dinleyen İngiltere'ye sert çıktı

Bakan Şimşek, kendisini dinleyen İngiltere'ye sert çıktı

GÜNDEM Haberleri

Mehmet Şimşek'in 2009 yılında İngiltere Devlet İletişim Birimi tarafından dinlendiği iddia edildi. Şimşek, yazılı açıklamayla iddiaları yorumladı.

İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesi, 2009 yılında, yeni Maliye Bakanı olduğu sırada Mehmet Şimşek'in İngiltere Devlet İletişim Birimi GCHQ tarafından dinlendiğini yazdı. 2009 yılında zamanın İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasında stratejik ilişkilerin başlatılması için bir anlaşma imzalandığını hatırlatan gazete, iki ülkenin arasındaki ilişkilerin şimdi de iyi olduğuna dikkat çekti. Guardian gazetesi, kendilerine sızdırılan GCHQ raporunda, Şimşek'in dinlenme nedeninin savunma ve güvenlik amaçlı değil, "Ankara'nın mali denetim ve reformlara bakışının keşfedilmesi" olduğunu bildirdi. Gazetenin haberine göre 2 Eylül 2009 tarihinde G20 toplantılarına katılmak için Londra'ya gelen Şimşek ve beraberindeki 15 kişilik heyet, "Türkiye'nin diğer G20 ülkeleriyle işbirliği yapıp yapmayacağının anlaşılması" için de dinlenmiş. Guardian'ın haberi şöyle devam ediyor:
"Hazine bürokratları ve banka yöneticileri bu tür konuları her zaman zaten konuşuyor. Dinlenmenin belirgin nedeninin Türklerin finansal reformlar hakkında ne düşündüklerini söylemeden müzakere masasına oturan İngilizlerin bunu bilmek istediği olduğu anlaşılıyor."
Gazete, "Olası kazanımların bu kadar ufak olduğu göz önünde bulundurulduğunda GCHQ'nun neden Şimşek'i dinlemeye gerek duyduğu" sorusunun cevabının "Çünkü hem teknik, hem de yasal bakımdan yapabiliyor" olduğunun anlaşılabileceğini yazıyor.
ŞİMŞEK: DOĞRUYSA EN SERT ŞEKİLDE KINANACAK
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Dışişleri ile temas halindeyiz. Konuyu araştırıyorlar. Bu iddialar doğru çıkarsa en sert şekilde kınanacak ve gereken yapılacaktır" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...