Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karadeniz'de savaş gemisiyle yük gemisi çarpıştı

Düzenleyen:
Karadeniz'de savaş gemisiyle yük gemisi çarpıştı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişi açıklarında Rus askeri gemisi ile canlı hayvan taşıyan bir gemi çarpıştı. Çarpışma sonrası Rus askeri gemisi su almaya başlayınca mürettebat suya atladı. Olay yerine sevk edilen Kıyı Emniyeti ekipleri, tüm mürettebatı kurtardı. Rus gemisi ise battı.

İstanbul Boğazı'nın 18 mil açığında Rus askeri istihbarat gemisi RS LİMAN ile MV YOUZARSİT isimli canlı hayvan taşıyan kuru yük gemisi ve çarpıştı.

TÜRK SAVAŞ GEMİSİ YOLA ÇIKTI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Sahil Güvenlik Komutanlığı bölgeye gidip olaya müdahale ediyor. Alınan bilgiye göre canlı hayvan yüklü kargo gemisi çarpışmanın etkisiyle batmaya başladığı, mürettebatın tahliyesi için Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik ve Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı gemilerin harekete geçtiği öğrenildi.Türk savaş gemisi olay yerine giderken böyle görüntülendi.

78 PERSONELİN TAMAMI KURTARILDI

Mürettebatın kurtarılması için olay yerine Kıyı Emniyetine ait tahlisiye botları ve römorkörler intikal etti. Türk kıyı emniyetinin denize atlayan 45 Rus askerini kurtardığı belirtiliyor. 15 Rus askerin kayıp olduğu iddia edilmişti. Ancak Rus Savunma Bakanlığı ise 78 personelin tamamının tahliye edildiğini duyurdu. 

KAZANIN SEBEBİ YOĞUN SİS

Bölgede yoğun sis olduğu ve kazanın bu yüzden meydana geldiği belirtiliyor. 

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: GEMİNİN BATMA RİSKİ VAR

Rusya Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Filosu'na ait Liman isimli araştırma gemisi İstanbul Boğazı'nın 40 kilometre kuzeybatısında hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen Aşot-7 isimli bir başka gemiyle çarpıştı. Liman gemisinin mürettebatından kimsenin ölmediği ya da yaralanmadığı ancak geminin batma riski olduğu belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM MEDVEDEV'LE GÖRÜŞTÜ
Kazadan sonra Rusya Başbakanı Medvedev'i arayan Binali Yıldırım, üzüntülerini iletti.


Karadeniz'de savaş gemisiyle yük gemisi çarpıştı
Türk savaş gemisi olay yerine giderken böyle görüntülendi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...