Cemevlerinin statüsü için formül aranıyor

Cemevlerinin statüsü için formül aranıyor

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, cemevlerinin statüsüyle ilgili formül arıyor. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, bulunacak formülün teoloji ve hukuk dışında olması gerektiğini söyledi.

Hükümet, cemevlerinin statüsüyle ilgili formül arıyor. İlk Alevi çalıştayının koordinatörü Çalışma Bakanı Faruk Çelik, bulunacak formülün teoloji ve hukuk dışında olması gerektiğini söyledi. nbsp;Cemevlerinin giderlerinin de, kamu yararına dernekler kurulması, devletin bu kurumlara katkı sağlaması, belediyelerin de arazi tahsis etmesiyle çözülebileceğini belirtti. Çelik, Alevi sorununa ilişkin en önemli konunun, toplumdaki önyargıların giderilmesi ve kuşatıcı bir dil kullanılması olduğunu vurguladı. nbsp;Alevi çalıştaylarından çıkan 10 maddelik sonuç bildirgesine dikkat çeken Çelik, Nevşehir Üniversitesi'nin adının Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi'nin adının da Pir Sultan Abdal Üniversitesi olarak değiştirilebileceğini söyledi. Alevi önderlerinin isimlerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılabileceğini belirtti. Bakan Çelik, Alevi dedelerine maaş verilmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını, bunun dedelere hakaret olacağını nbsp; söyledi, "Zaten Alevi dedelerinin de böyle bir talebi yok" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...