Levent Kırca hakkında suç duyurusu

/ Kaynak: AA
Levent Kırca hakkında suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Londra'da yaptığı konuşmayla 'halkı tahrik' ve 'isyana teşvik ettiği' iddiasıyla tiyatro sanatçısı Kırca hakkında, Kocaeli CumhuriyetBaşsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, Londra'da yaptığı konuşmayla "halkı tahrik" ve "isyana teşvik ettiği" iddiasıyla tiyatro sanatçısı Levent Kırca hakkında, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Akbaş, Kocaeli Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırca'nın, Londra'da yaptığı konuşmanın yer aldığı videoyu internetten izlediğini, CD'ye kaydederek savcılığa delil olarak sunduklarını, kayıtlarda suç niteliği taşıyan sözler bulunduğunu öne sürdü. Akbaş, şunları söyledi: "Levent Kırca'nın, 'Taksim'i polisler, güvenlik güçlerinden temizledik, ele geçirdik. Bütün cezaevlerini basacağız, serbest bırakacağız' şeklindeki konuşmasının videosunu izledik. Bu, insanları kin, nefret ve isyana teşvik eden, ayırımcılığa tabi tutan bir konuşmadır. Biz dernek olarak bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Levent Kırca'nın insanlar arasında ayrımcılık yaparak suç işlediğini düşündük ve Kocaeli Adliyesine giderek kendisi hakkında suç duyurunda bulunduk." "Kırca, güldürdüğünü sanıyor ama kendisinin insanları suça teşvik eden bir yapısı var" diyen Akbaş, "İnsanlar gülerken, 'eyvah, nedir bu adamdan çektiğimiz' diye veryansın ediyor. Kırca'nın, konuşmasında hükümeti hedef göstererek halkı ayaklanmaya teşvik ettiğini düşünüyoruz. Bütün kötülüklerin topluma yaygınlaştırılmasında ön ayak olduğunu düşündüğümüz bu kişinin muhakkak durdurulması gerekir" ifadelerini kullandı. Gizli güçlerin bazı insanları kullanarak ülkeyi karıştırmak istediğini dile getiren Akbaş, bir örneğinin yakın zamanda Taksim olaylarında yaşandığını ileri sürdü. Akbaş ve Başkan Yardımcısı Orhangazi Ergin, açıklamanın ardından, Kırca hakkında "hükümeti, emniyet güçlerini alenen aşağılamak, halkı sınıf, din, dil ve mezhep ayırımı gözeterek, düşmanlığa sevk ve tahrik etmek" iddiasıyla Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...