Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'dan Türk elçiye veto

NATO'dan Türk elçiye veto

GÜNDEM Haberleri

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, tek Türk genel sekreter yardımcısı olan büyükelçi Hüseyin Diriöz'ün yerine bir Alman'ı atamayı kararlaştırdı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, tek Türk genel sekreter yardımcısı olan büyükelçi Hüseyin Diriöz'ün yerine bir Alman'ı atamayı kararlaştırdı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, görev süreleri sona ermek üzere olan yardımcılarının yerine yeni atamalar yaptı. Temmuz 2014'te görev süresi dolacak olan NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in, bu atamaları halefine bırakması bekleniyordu. Ancak Rasmussen, vakit kaybetmeden atamaları gerçekleştirdi. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Hüseyin Diriöz'ün yerine Türkiye'nin aday gösterdiği Afganistan Büyükelçisi Başat Öztürk"ü değil, Alman büyükelçiyi seçti. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Yunan Büyükelçi Terry Stamopoulos'u da, NATO'nun siyasi işlerden sorumlu genel sekreter yardımcılığına atadı. Yunan Büyükelçi Stamopoulos, Kıbrıs Rum kesimi ve İsrail ile ilişkilerden de sorumlu olacak. Gezi Parkı'yla ilgili açıklamlardan dolayı NATO Genel Sekreteri Rasmussen'e tepki gösteren Ankara'nın atamalardan da rahatsızlık duyduğu belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...