Benzindeki zam enflasyonu solladı

/ Kaynak: AA
Benzindeki zam enflasyonu solladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Geçen ay mazot, LPG ve benzin fiyatlarındaki artışlar enflasyonun yaklaşık 3 katına ulaşarak ulaşarak solladı.

Geçen ay mazot, LPG ve benzin fiyatlarındaki artışlar enflasyonun yaklaşık 3 katına ulaşarak ulaşarak solladı. nbsp;Mazot, LPG ve benzinde yaşanan fiyat artışları haziran ayı enflasyonun yaklaşık 3 katı oldu. Enflasyon artışı haziran ayında hem beklentilerin hem de önceki yılların aynı ayındaki gerçekleşmelerin üzerinde oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyonunu 0,76 olarak açıkladı. Beklentilerin üzerindeki bu enflasyon oranı bazı madde fiyatları açısından daha da yüksek düzeylere ulaştı. Geçen ay madde bazında fiyatı en fazla artan ürünler arasında yakıt türleri dikkati çekti. Öyle ki mazot, LPG ve benzin fiyatlarındaki artışlar enflasyonun yaklaşık 3 katını buldu. Mazot, LPG ve benzin fiyatlarında geçen ay yaşanan artışlar yaz aylarıyla birlikte yakıt tüketiminin de arttığı dikkate alındığında aile bütçesine ciddi bir yük getirirken, yükselen fiyatlar araç sahiplerini üzdü. Yakıt türleri içinde geçen ay en yüksek fiyat artışı mazotta gerçekleşti. Mazotun litre fiyatı haziran ayında yüzde 2,39 arttı. Yakıtlar içerisinde ikinci yüksek fiyat artışı ise LPG'de gerçekleşti. Aracında LPG kullanmayı tercih edenlerin 1 litre LPG için ödediği bedel geçen ay yüzde 2,31 artış kaydetti.
Benzin fiyatları da enflasyonun üzerinde arttı. Benzinin litre fiyatı geçen ay yüzde 2,05'lik artışla enflasyonu geride bıraktı.
Yakıt fiyatlarındaki artışla mayıs ayında 4,64 lira olan benzinin litresi 4,73 liraya çıktı. LPG'nin mayıs ayında 2,40 lira olan litre fiyatı geçen ay 2,45'e yükseldi. Mazotun litre fiyatı ise mayıs ayında 4,15 lira iken haziran ayında 4,25 lira oldu.
Yakıt Türleri Haziran ayındaki fiyat değişim oranı (yüzde) nbsp;
Mazot 2,39 nbsp;
LPG 2,31 nbsp;
Benzin 2,05 nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...