Başbakan Yıldırım: Amacımız ilişkileri germek değil!

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Amacımız ilişkileri germek değil!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de Cuma namazı çıkışı açıklama yaptı. Yıldırım, ''ABD gezisi verimli geçti. YPG ve FETÖ beklentilerimizi ilettik. Amacımız ilişkileri germek değil.'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım açıklamasında, 'Pence ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. ABD ile ilişkimizi daha iyi düzeye taşıyacağız' dedi.

Başbakan Yıldırım, "FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ve YPG konusunda biz olması gerekeni söyledik, beklentilerimizi ilettik, karşı taraf da bununla ilgili bize olumsuz bir şey söylemedi. Bu konulardaki hassasiyetimizi, konuya verdiğimiz önemin farkında olduklarını paylaştılar. Bundan sonrasını takip edeceğiz, göreceğiz, biz de adımları atacağız. Bizim amacımız ilişkileri daha da germek değil, ilişkileri geliştirmek iyileştirmek. Bunun her iki ülkeye de faydası var; Türkiye'ye de faydası var, ABD'ye de faydası var. O bakımdan olumlu gündem üzerinde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...