Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anne-kardeş-eş ByLock’çu çıktı

Düzenleyen:
Anne-kardeş-eş ByLock’çu çıktı

GÜNDEM Haberleri

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mustafa Gökçe, darbe girişiminin ardından KHK ile ihraç edilen komiser yardımcısı Abdullah Samet B.’nin eşi tıp fakültesi öğrencisi Kübra Nur B. hakkında yürüttüğü FETÖ soruşturmasını tamamladı.

Ebru Karatosun

İddianamede, FETÖ’nün kripto haberleşme programı olan ByLock’u bütün aile fertlerinin kullanması dikkat çekti. Şüpheli Kübra Nur B’nin kendisi, eşi, annesi ve 2 kardeşinin ByLock kullanıcısı olduğu iddianamede yer aldı. Kübra Nur B. ile annesi Seher T’nin asker olan baba Baki Yavuz T. adına kayıtlı olan telefon hatlarına ByLock yüklettikleri bildirildi. Ayrıca aile üyelerinden bir kısmının örgüt elebaşı Gülen’in talimatı üzerine Bank Asya’ya para yatırdıkları tespit edildi. Anne Seher T’nin ise FETÖ’nün firari Ege Bölgesi imamı olan “avukat abi” kod adlı Bekir Baz’la telefon irtibatının olduğu ortaya çıktı. İddianamede baba Baki Yavuz T. üzerine kayıtlı olan ve ByLock tespiti yapılan telefon hattını kızının kullandığını ileri sürdü. Savunmasında örgüt ablalarından bazılarının adını veren şüpheli Kübra Nur B. ise, ifadesinde ByLock kullanıcısı olmadığını söyleyerek, suçu eşine attı ve “Eşim benim telefonuma zaman zaman bakıyordu ve kullanıyordu. O kullanmış olabilir” dedi.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...