Mühimmat depo patlaması davasında 2 rütbeli askerin tutuklama talebi reddedildi

Düzenleyen:
Mühimmat depo patlaması davasında 2 rütbeli askerin tutuklama talebi reddedildi

GÜNDEM Haberleri

5 Eylül 2012 yılında Afyonkahisar’da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu mühimmat depo patlamasının davasının 2. duruşmasında, Cumhuriyet Savcısının, olayda bilinçli taksir ile kusuru bulunduğu iddiasıyla 2 rütbeli subayın tutuklanması talebi, mahkeme heyeti tarafından reddetti.

Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç kışlası 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı’na bağlı 32 numaralı 'iglo' tipi cephanelik depo patlamasının sonucu 25 asker şehit olmuştu. Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında savcı dönemin Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ve dönemin İkmal ve Takım Komutanı Tuncay Yılmaz’ın tutuklanmasını isterken, mahkeme heyeti ise verdiği arar kararda sanıklar için yasalarda gerekli tutuklama koşulları bulunmadığı için talebi reddetti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...