Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Darbeci yarbay' askeri personele mühimmat dağıttırmış

Düzenleyen:
'Darbeci yarbay' askeri personele mühimmat dağıttırmış

GÜNDEM Haberleri

Kırklareli'ndeki 15 Temmuz davasında tutuklu sanık Çelebi, "Darbe girişiminin yaşandığı gece Yarbay Latif Çiçek'in, talimatıyla askeri personele mühimmat dağıtılarak, kışladan çıkış yapıldı." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 11'i tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi salonunda görülen duruşmaya, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 28 sanık katıldı.

Darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı eski bölük komutanı olan tutuklu sanık Üsteğmen Fatih Çelebi, savunmasında, darbe girişiminin yaşandığı gece evinde uyurken, göreve çağrıldığını ileri sürdü.

Birliğe geldiğinde ise Yarbay Çiçek'in kendisine tüm tugayın çıkış yapmak için hazırlandığı bilgisini verdiğini belirten Çelebi, darbe girişiminin yaşandığı gece tüm personelin görevde olduğunu ifade etti.

Kendilerinin de Çiçek'in talimatıyla zırhlı araçları hazırlamak için çalıştıklarını anlatan Çelebi, "Gece 03.00 sıralarında araçların yakıt ikmallerini yaptık. Darbe girişiminin yaşandığı gece Yarbay Latif Çiçek'in, talimatıyla askeri personele mühimmat dağıtılarak, kışladan çıkış yapıldı. Çiçek, bize o gece ordu komutanının emriyle polis ve jandarmaya destek amacıyla gideceğimizi söyledi. Bana sadece emir verdiler, ben de uyguladım." ifadelerini kullandı.

"O gece kafasının çok karışık olduğunu ve komutanın verdiği emirleri yerine getirmeye çalıştığını" öne süren Çelebi, kışladan çıkarken tüm personelin kendilerini alkışlarla uğurladıklarını iddia etti.Çelebi, o gece ortada işlenmiş hiçbir suçun olmadığını ileri sürerek, "İnsanlar bize o zamanlar gıptayla bakıyordu. Şimdi ise rezil rüsva oldum." ifadelerini kullandı.Mahkeme heyeti, 9 tutuklu ve tutuksuz sanığın savunmasının alınmasının ardından, duruşmayı 19 Şubat'a erteledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...