Soy Ağacımı Nasıl Öğrenirim? Soyağacı Öğrenme Giriş

Düzenleyen:
Soy Ağacımı Nasıl Öğrenirim? Soyağacı Öğrenme Giriş

GÜNDEM Haberleri

Soy ağacı öğrenme giriş işlemlerinizi buradan yapabilirsiniz. Soy ağacımı nasıl öğrenirim sorusu milyonlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. E-Devlet'in hizmete sunduğu Alt Üst Soy Raporu uygulaması ile Türkiye bir anda soy ağacını öğrendi ve 1800'lü yıllara kadar soyunu sorguladı. Halen daha E-Devlet Alt Üst Soy Raporu soyağacını öğrenemeyenler soy ağacı sorgulama işleminin nereden yapılacağını araştırıyor. İşte soy ağacı sorgulama işlemleri...

Soy ağacı öğrenme giriş işlemlerinizi buradan yapabilirsiniz. E-Devlet'ten soy ağacımı nasıl öğreneceğim? sorusu son günlerin en popüler konularından biri hâline geldi. E-Devlet tarafından başlatılan Alt Üst Soy Raporu hizmeti ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 1800'lü yıllara kadar soy ağacını öğrenmek imkanına sahip oldu. Hizmetin ilk başladığı günde yoğun talebin ardından sistem çökmüş ve hizmet belli bir süre kapanmıştı. Daha sonra tekrardan hizmete açılan Alt Üst Soy Raporu soyağacı sorgulama işlemleri günlük kotalı olarak yapılacağı açıklandı. Soy ağacı ile 1800'lü yıllarda yaşayan akrabalarını bulan kullanıcılardan bazıları hiç tanımadıkları soyunu öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Bazı kullanıcılar ise daha ileri soy raporunu öğrenmek için harekete geçti. Bir kısım vatandaşlar ise soy ağacını sorguladıktan sonra Millî Savunma Bakanlığı Şehit Tespit Raporu hizmeti ile soyunda şehit var mı? araştırması içerisine girdi. Tüm bunların ışığında geçmişe bir ayna tutan E-Devlet Alt Üst Soy Raporu soy ağacı uygulamasına bu haberden ulaşabilirsiniz. 

İçişleri Bakanlığınca etkinleştirilen alt-üst soy ağacı sorgulama uygulaması büyük ilgi gördü. Bir hafta 14 milyon 568 bin kişi soy ağacını öğrendi. Peki Soy ağacı nasıl öğrenirim, nasıl sorgularım, soy ağacı öğrenme gibi merak ettikleriniz sitemizde

 

 Alt-üst soy ağacı sorgulama uygulaması büyük ilgi gördü. E-devlet'te sistemin açılmasının ardından yoğun yüklenme yaşandı. Sistemde oluşan arızanın ardından birkaç gün giriş yapılamadı. 14 Şubat'ta kullanıma açılan soy ağacı sorgulama ve öğrenme bir haftada 14 milyon 568 bin kişiye ulaştı. Peki Soy ağacı nasıl öğrenirim, nasıl sorgularım, soy ağacı öğrenme ile ilgili haberler sitemizde.

SOYAĞACI ÖĞRENME | ALT ÜST SOY BİLGİSİ SORGULAMA

Soy Ağacımı Nasıl Öğrenirim? Soyağacı Öğrenme Giriş

İçişleri Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 3 Kasım 2017 tarih ve 30229 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 44'üncü maddesinin 5'inci fıkrasına, "Kişiler, kendileri ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örneklerini, kendileri ve ergin olmayan çocuklarının ise yerleşim yeri belgelerini, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir." hükmü eklendi.

Soy Ağacımı Nasıl Öğrenirim? Soyağacı Öğrenme Giriş

14 ŞUBAT'TA KULLANIMA AÇILMIŞTI

Kanun değişikliğiyle vatandaşların sadece ilçe nüfus müdürlüklerinden bilgi amaçlı verilen "alt soy üst soy raporu"nu e-Devlet üzerinden de alabilmeleri mümkün hale geldi.

İnternetten 8 Şubat'tan itibaren alınmaya başlanan ve yoğun talep nedeniyle 5 gün geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu", 14 Şubat gece yarısı yeniden kullanıma açıldı.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam eden "alt-üst soy raporu" hizmetinde, son bir haftada 14 milyon 568 bin 890 belge üretildi.

Son açıklanan verilere göre 80 milyon 810 bin 525 olan Türkiye nüfusunun 5'te 1'i, söz konusu hizmet üzerinden "alt-üst soyu"nu öğrenmiş oldu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...