Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hareketli terör unsurları ATOM 35 ile vurulacak

Düzenleyen:
Hareketli terör unsurları ATOM 35 ile vurulacak

GÜNDEM Haberleri

ASELSAN, sabit terör unsurlarının yanı sıra hareketli terör hedeflerini de vurabilmek için ATOM 35'i geliştirdi.

ASELSAN, bir yandan ileri teknoloji ürünleriyle savunma sanayiine destek verirken diğer yandan da üretilen mühimmatın TSK'nın ihtiyaçlarına göre geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

YÜZLERCE PARÇACIKLA HEDEFİ İMHA EDİYOR

Zeytin Dalı operasyonunda sabit terör hedeflerini vurmak için kullanılan ve yüzlerce parçacıkla hedefe tesir eden ATOM, şimdi de hareketli terör unsurlarını da yok etmek için yeniden geliştirildi. 35 milimetre çapındaki ATOM 35, içinde yüzlerce parçacıkla atıldığı hedefi imha ediyor. Patlama sırasında hedefe yayılan parçacıklar, atış yapılan noktayı adeta delik deşik ediyor. Şu anda bina ve korunak gibi teröristler tarafından kullanılan sabit hedefler için kullanılan ATOM 35 daha da geliştirildi.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI DA VURULABİLECEK

Edinilen bilgiye göre çalışmalar tamamlandığında bu mühimmat pikap tarzı araçların arkasına ağır makineli tüfek ve kısa menzilli top yerleştirerek hareket etmeye çalışan teröristler için de kullanılabilecek. Aynı zamanda terör örgütlerinin havadaki mini insansız hava araçlarına karşı da yine bu mühimmatın kullanılabileceği öğrenildi. Hangi mesafede patlayacağı planlanabilen ATOM 35, hassas zaman sayma ve ölçülen mühimmat çıkış hızına göre yüksek vuruş hassasiyetini yakalayabiliyor. ATOM 35, 4 kilometre etkili menzile sahip.

Sabah

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...