Afrin'de bin teröristi barındıracak yer altı karargahı bulundu

Düzenleyen:
Afrin'de bin teröristi barındıracak yer altı karargahı bulundu

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin'deki aramalarında ilçe kırsalında dev bir yer altı karargahı bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve  Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarınca başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında  teröristlerden temizlenen Afrin ilçesinde yaklaşık bin teröristi barındıracak  kapasiteye sahip bir yer altı karargahı ortaya çıkarıldı.  Afrin ilçe merkezinin 18 Mart'ta kontrol altına alınmasının ardından,  ilçede sürdürülen arama tarama faaliyetlerinde ÖSO güçleri kırsal bölgede bir yer  altı karargahı tespit etti.

İnşası bitme aşamasındaki yer altı karargahı,  Afrin'i çevreleyen dağlarda bir ormanlık alanda yer alıyor. Yerin 10 metre derinliğindeki karargahın üzeri, çam ormanıyla kaplı. Yer altı karargahı, ormanın içinde ağaçlar nedeniyle insansız hava  araçlarının güçlükle tespit edebileceği giriş çıkışlara sahip.  Zeminden ana girişe inen 8 metre genişlikteki yol, yer altına  girdikten sonra yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bir tünelle devam ediyor.

 Tünelin sonunda dairesel biçimde inşa edilmiş bir lobi çıkıyor.  Lobiden de farklı yönlere devam eden 4 metre genişlik ve 5 metre  yükseklikte 3 büyük koridor daha bulunuyor. Her bir koridorların uzunluğu 100-120 metre arasında değişiyor.    Koridorların sonunda konferans salonları, onlarca oda, banyo, tuvalet  ve acil çıkış noktaları gibi, toplamda yaklaşık bin teröristi aynı anda  barındıracak büyüklükte alan dikkati çekiyor.

Girişten itibaren tüm tünellerin araç geçebilecek genişlik ve  yükseklikte yapıldığı görülüyor. Özel iş makineleriyle kazılarak yapılan yer altı karargahının çok  sayıda sütun ve 1 metreden kalın duvarlarla güçlendirilerek inşa edildiği göze  çarpıyor.   20 Ocak 2018 tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekatı'nda daha önce  teröristlere ait çok sayıda tünel ve barınak ele geçirilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...