Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski vekil 93 yaşında hayatını kaybetti

Eski vekil 93 yaşında hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale'de yaşayan ve Cumhuriyet tarihinde halkın oylarıyla seçilen ilk kadın milletvekili olan Zekiye Gülsen, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşayan ve Cumhuriyet tarihinde halkın oylarıyla seçilen ilk kadın milletvekili olan Zekiye Gülsen, 93 yaşında hayatını kaybetti. Lapseki ilçesinde kendi evinde mütevazi bir hayat süren Gülsen, üst üste çeşitli sağlık problemleri sebebiyle Lapseki Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü. Dün evinde rahatsızlanan Zekiye Gülsen'den acı haber geldi. Öğretmenlik mesleğinin yanında başarılı bir siyasetçi olan Gülsen'in cenazesi bugün ikindi namazının ardından Lapseki İlçe Mezarlığı'na defnedilecek. 1969-1973 yılları arasında iki dönem AP'den milletvekilliği görevini üstlenen Gülsen, 92 yıllık yaşamı boyunca öğretmenlik mesleğinin yanında çeşitli kitaplar yazarak farklı eserler bıraktı. Zekiye Gülsen ayrıca, Cumhuriyet tarihinde meclis ataması olmadan halkın oylarıyla milletvekilliği makamına gelen ilk kadın milletvekili unvanını taşıdı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...