Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Münbiç konusunda yol haritasının uygulama safhasında olduğunu ve şehrin içine girme zamanının geldiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Münbiç'te ABD ile üzerinde uzlaşılan yol haritasının uygulandığını belirten Çavuşoğlu, bölgedeki PKK'lı teröristleri kastederek "Bunların ellerinden silahları alınacak. Burayı kimin yöneteceğine ABD ile birlikte karar vereceğiz. Türkiye'deki Suriyelilerin de buraya dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Sonra Fırat'ın doğusundan da PKK'lılar çekilecek" dedi. 

Bakan, PKK/PYD'nin bölgedeki Kürtlere de zulüm uyguladığını söyleyerek, teröristlerden temizlenecek bölgelerdeki şehirlerin nüfus yapılarına göre yönetileceğini vurguladı.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına ABD'den gelen tepkileri ve yaptırım uygulanması ihtimalini değerlendiren Çavuşoğlu, "NATO'nun endişesi varsa, gelirler, beraber çalışırız. ABD de bu işten bir çıkış yolu arıyor. Türkiye ile ilişkilerini bozmak istemiyorlar. Trump ve Sayın Cumhurbaşkanımızın diyalogu iyi. Ancak her şey iki lider arasındaki ilişkiye dayanmıyor. Burada FETÖ lobisini de, Ermeni lobisini de, diğer lobileri de görüyoruz" ifadesini kullandı.

"YUNANİSTAN İADE ETMEK İSTİYORDU"

Çavuşoğlu, Yunanistan'da FETÖ'cülere iltica hakkı verilmesi hakkında "Hem Tsipras, hem de Kocias bunları bize iade etmek istiyorlardı. 'Biz darbelerden çok çektik' dediler. Avrupa'dan gelen baskıya göre karar verildiğini görüyoruz" diye konuştu.

"KARŞILIĞINI VERİRİZ"

"İsrail’le ilişkilerimizin normalleşmesi için İsrail'in zulümden, insanları öldürmekten vazgeçmesi lazım" ifadesini kullanan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan ve hâlâ serbest bırakılmayan Türk vatandaşı Ebru Özkan için de “Kudüs'e giden  vatandaşlarımıza yönelik caydırıcı adımlar atıyorlar, biz de bunun karşılığını veririz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...