Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

701 sayılı KHK ihraç listesi tam sayfa | Emniyet ve TSK İhraç Listesi Resmi Gazete | Yeni KHK İhraç Listesi 2018 ÖĞREN

Düzenleyen:
701 sayılı KHK ihraç listesi tam sayfa | Emniyet ve TSK İhraç Listesi Resmi Gazete | Yeni KHK İhraç Listesi 2018 ÖĞREN

GÜNDEM Haberleri

Olağanüstü Hal kapsamında 701 sayılı kanun hükmünde kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Başbakan Yıldırım, ''Son OHAL KHK'sı bu gece yayınlanacak, ihraçlar olacak'' açıklamasının ardından 701 sayılı OHAL'in yeni KHK'sı yayımlandı. Başbakan Yıldırım'ın açıklamasının ardından yeni KHK ihraç listesi merak konusu oldu. Bütün kurumlardan ihraç olacağını söyleyen Başbakan Yıldırım, ağırlıklı olarak Emniyet ve TSK'dan ihraçların olacağını ifade etmişti. Son ve yeni KHK ihraç listesinin PDF dökümü yayınlanır yayınlanmaz haberimizde yer alacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi uyumuna ilişkin ikinci KHK da son dakika olarak yayımlandı.

KHK Emniyet, TSK ve tüm kurumların ihraç listesi PDF olarak bu haberde bulunuyor. Başbakan Yıldırım, canlı yayında son OHAL KHK'sının bu geceden itibaren yayınlanacağını duyurmuştu. Yıldırım'ın açıklamasının ardından yayınlanan KHK ihraç listesinin hangi kurumları kapsayacağı merak konusu olmuştu. Tüm kurumlardan ihraçların olacağını belirten Başbakan Yıldırım, ağırlıklı olarak Emniyet ve TSK'dan ihraçların olacağını ifade etmişti. Başbakan Yıldırım'ın son dakika KHK açıklamasının ardından 701 sayılı OHAL'in 701 sayılı KHK'sı Resmî Gazete'de yayımlandı. 2018 Temmuz Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç listesi haberimizde yer alıyor.

KHK İHRAÇ LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

701 SAYILI KHK YAYINLANDI
Olağanüstü Hal kapsamında 701 sayılı kanun hükmünde kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararname ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 3 bin 77 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 648 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 192 kişi, Adalet Bakanlığı'ndan 1052 kişi ihraç edildi.

İŞTE 701 SAYILI KHK İHRAÇ LİSTESİ

EMNİYET'TEN 8 BİN 899 İHRAÇ
Emniyet'ten 8 bin 899 kişi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 3077 kişi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1126 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan da 649 kişi ihraç edildi.

Kararname ile Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 240, Dışişleri Bakanlığı'ndan 38 kişi ihraç edilirken 199 akademisyen de görevinden uzaklaştırıldı.

Ayrıca 12 dernek, 3 gazete, 1 TV kapatıldı de 701 Sayılı KHK ile kapatıldı.

TSK'dan 81 asker görevine iade edildi.

''BAŞBAKANLIK'' İBARELERİ ''CUMHURBAŞKANLIĞI'' OLDU

Cumhurbaşkanlığı sistemi uyumuna ilişkin ikinci KHK, Resmî Gazete'de yayımlandı. 218 maddelik KHK'nın 216'ncı maddesinde "Başbakanlık" ibarelerinin "Cumhurbaşkanlığı" şeklinde ve "Başbakanlıkça" ibaresinin "Cumhurbaşkanlığınca" şeklinde değiştirildiği yer aldı.

699 sayılı KHK:

Karar Sayısı: KHK/699

Anayasada yapılan değişikliklere uyum sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanı Seçimi Kanununda değişiklik yapılması; 10/5/2018 tarihli ve 7142 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu'nca 14/6/2018 tarihinde kararlaştınmıştır.

MADDE 2-6271 sayılı Kanunun 21 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Andiçme töreni

MADDE 21 - (1) Seçilen Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı veya Geçici Başkan tarafından verilir ve aynı birleşimde andiçme töreni yapılır. Bu birleşim, birlikte yapılan Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçiminin ardından Meclisin toplandığı ilk günü takip eden üç gün içinde gerçekleştirilir.

(2) Cumhurbaşkanının ikinci oylamada seçilmesi veya sadece Cumhurbaşkanı seçiminin yapılması halinde andiçme töreni, seçim sonucunun kesinleşmesini takip eden üç gün içinde yapılır. Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantı halinde değilse derhal toplantıya çağrılır.

(3) Cumhurbaşkanınca atanan Cumhurbaşkanı yardımcılan ve Bakanlar atanmalarını takip eden gün andiçerler."

MADDE 3 - Bu Kanun Hükmünde Kararname yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 - Bu Kanun Hükmünde Kararname hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Recep Tayyip ERDOGAN CUMHURBAŞKANI

 

701 sayılı KHK ihraç listesi tam sayfa | Emniyet ve TSK İhraç Listesi Resmi Gazete | Yeni KHK İhraç Listesi 2018 ÖĞREN

24 Haziran seçimlerinin ardından OHAL bitmeden kapsamlı bir KHK çıkartılacağı açıklandı. Son KHK ile TSK, Emniyet ve diğer devlet kurumlarından 10 bini aşan Fetullahçı Terör Örgütü ihraçlarının olacağı ifade edilmişti.

18 Temmuz'da sona erecek olan OHAL'in son KHK'sı bu gece yayımlandı. Son OHAL KHK'sının bu gece itibarıyla yayınlanacağını duyuran Başbakan Yıldırım, TSK, Emniyet ve diğer devlet kurumlarından ihraçlarının olacağını ifade etmişti.

15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016'da çıkarılan OHAL, toplamda 7 kez uzatıldı. 18 Temmuz'da sona erecek olan OHAL'in bir kez daha uzatılmayacağı konuşuluyor. 

BAŞBAKAN ''BU GECE YAYIMLANACAK'' DEMİŞTİ

Bu gece 699 sayılı KHK yayımlandı. Terörle mücadele konusunda önemli ihraçların yapıldığı KHK'ları ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım, son KHK'nın bu gece yayımlanacağını duyurmuştu. Başbakan, yeni KHK ile TSK ve Emniyet başta olmak üzere devletin diğer kurumlarından kapsamlı ihraçlar olacağını belirtmişti.

BEDELLİ AÇIKLAMASI

Çankaya Köşkünde başbakanlık muhabirleri ile bir araya gelen Başbakan Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili, “O konuyla ilgili verilmiş bir karar yok. Benim düşüncem çok daha radikal, bunun geçici bir düzenleme olmaması gerektiğini düşünüyorum. O konuda bir çalışma yapılıyor. Çalışmalar yapılacak ve bir rapor ortaya çıkacak. O rapora göre biz de hareket edeceğiz. Zaten bizim profesyonel askerliğe geçiş başladı. Terörle mücadeledeki operasyonlara silah altına alınan askerler götürülmüyor. Buradaki esas olan yığılmanın gelecek yıllara artarak devam etmemesini sağlayacak bir çalışma. Sıradan bir bedelli çıkartmak derdimize derman olmayacak. Askere alınmama işi onların kabahati değil. Bizim buna çözüm üretmek gibi bir sorumluluğumuz var. Meclis açıldığında bu konu ele alınacak. Meclis tatilinden sonraki dönemde ele alınacak konulardan bir tanesi” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...