ABD'li dergiden Türkiye'ye operasyon çağrısı

Düzenleyen:
ABD'li dergiden Türkiye'ye operasyon çağrısı

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin Newsweek dergisinde skandal bir Türkiye yazısı kaleme alındı. Gazetecilik eleştirisiyle alakası olmayan yazıda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a operasyon çağrısı yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin en önemli haftalık dergilerinden Newsweek'te skandal bir Türkiye yazısı kaleme alındı. Gazeteci Nedim Şener'in köşesine taşıdığı yazıda, gazetecilik eleştirisini aşan ifadelere yer verildi. 

Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir gazetecinin bir halkın serbest seçimlerle iktidara getirdiği Cumhurbaşkanı'nı böylesine hedef gösteremeyeceğini belirten Şener, yazının sonunda yer alan, "Özgür dünya Erdoğan'a karşı ne kadar çabuk davranırsa, dünyamız o kadar güvende olacaktır. Türkiye dönüştürülmelidir." sözlerine sert tepki gösterdi.

Şener, durumun gazetecilik eleştirisi veya yorumuyla bağdaşmadığını vurgularken, "Buna gazetecilik değil, operasyonculuk denir." dedi.

Yazıda Türkiye'deki Kürtlere yönelik gerçek dışı verilerin de yer aldığını ifade eden Şener, Newsweek'in terör örgütü PKK'nın sivil, kadın ve bebek katliamlarını görmezden geldiğini vurguladı. Türkiye'nin teröre destek vermekle suçlandığını sözlerine ekleyen gazeteci, "Dergi, ABD’nin DEAŞ’lıların Suriye’den çıkışına göz yumması ya da terör örgütü PKK’ya verdiği binlerce TIR silahı yazmayı unutmuş." ifadeleriyle Türkiye düşmanı yaklaşıma tepki gösterdi.

Newsweek yazısında FETÖ'cülere de değiniyor. Dergi daha da küstahlaşarak, FETÖ elebaşı için "Benim babam Fetulah Gülen'dir" ifadesini kullanan basketbol oyuncusu Enes Kanter'i örnek gösterek Türk halkının Erdoğan'a karşı birleşmesi gerektiği görüşüne yer verdi.

Sözde gazetecilik yorumu adı altında yazılan militarist yazıyı sert bir dille eleştiren Şener, ABD'nin FETÖ eliyle giriştiği başarısız darbe girişimi nedeniyle Orta Doğu'da aksaklıklar yaşadığını ifade ederek Washington'un farklı bahaneler ile Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışacağını belirtti.

Şener son olarak, Türk halkının bu büyük saldırıya karşı sıkı durması gerektiğini sözlerine eklerken, "Unutmayın dolar kuru bir gün geri gelir ama ülkeni kaybedersen geri gelmez." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...