Zekeriya Öz askerleri tutuklamadan önce FETÖ lideri Gülen'i arıyormuş

Düzenleyen:
Zekeriya Öz askerleri tutuklamadan önce FETÖ lideri Gülen'i arıyormuş

GÜNDEM Haberleri

EGM İstihbarat Dairesi’ni ele geçirenler hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ’nün savcısı Zekeriya Öz’ün kumpas tutuklamaları için önce Pensilvanya’ya danışıp onay aldığı yer aldı.

FETÖ’nün ihanet girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi’ni ele geçirmeye çalışan, çoğu eski polis müdürü 36 sanık hazırlanan iddianamede, FETÖ’cü firari savcı Zekeriya Öz’ün attığı her adımı Pensilvanya’ya danıştığını ortaya koyan çarpıcı bir ayrıntı dikkat çekti. FETÖ’cü askerlere destek amacıyla bölgeye giden ve sivil bir aracın içinde kendisi gibi eski polis iki kişiyle birlikte yakalanan FETÖ’cü eski polis müdürü Zeki Taşkın, ifadesinde Öz ile ilişkilerini anlattı.

Akşam’ın haberine göre; İstanbul’da 2007-2012 arasında Dolmabahçe Sarayı’nda görev yaptığını belirten FETÖ’cü eski polis müdürü Taşkın, firari eski savcı Zekeriya Öz ile tanışıklığının bu yıllara dayandığını belirtti.

Aralarında yüksek rütbeli askerlerin de bulunduğu tutuklamaların yoğun olarak yaşandığı süreçte Zekeriya Öz, “askerleri nasıl tutuklatıyorsun’ diye sorduğunu belirten Zeki Taşkın, bu soru üzerine Öz’ün, “Karar vermeden önce Fetullah Gülen’i arayıp soruyorum” dediğini söyledi. Taşkın ifadesinde, “darbe girişimi talimatını Fetullah Gülen haricinde kimse veremez” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...