Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son dakika... Bakan Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması

Düzenleyen:
Son dakika... Bakan Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Amacımız İdlib'deki saldırıları durdurmak. Rusya ve İran'la yoğun çaba içindeyiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Esad yönetiminin İdlib'e teröristlerin varlığını bahane ederek saldırdığını söyledi. Çavuşoğlu, "Amacımız İdlib'deki saldırıları durdurmak. İnsani felaket olmaması için çalışıyoruz. Rusya ve İran'la yoğun çaba içindeyiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tahran Zirvesi'ndeki üç liderin ortak açıklamalarının ardından Türkiye dönüşü İdlib ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu şunları söyledi: "Suriye'de İdlib özelinde saldırılar daha önce başlamıştır. İki devlet arasında savaşın başlaması resmi, gayrıresmi başlaması diye bir şey olamaz. İçeride radikal gruplarla ılımlı grupları ayırma konusunda çok çaba sarf ettik. Tüm amacımız zaten bu saldırıları durdurmaktı. Bu saldırıların olabileceğini öngörüyorduk. Bir taraftan içeride radikal gruptan ılımlı grupları ayırmak için çok çaba sarf ettik. Gerçekten bunda önemli mesafeler de kat ettik. Ama bugün İdlib’de bulunan o terörist gruplar şu anda buraya saldıran rejim ve destekçileri tarafından Halep’ten, Hama’dan, Doğu Guta’dan hatta güneyden Dara’dan koridorlar açılarak gönderildi ya da bizzat getirildi. Amacın zaten bunları kullanarak İdlib'e saldırmak olduğunu biliyorduk. Rejim bunları bahane ederek saldırdı. Biz dün tavrımızı koyduk. Astana ruhuna uygun bir şekilde çözülmelidir, ateşkes bunun çözümü. Ayrıca Batı ülkelerine defalarca söyledik. En son Rakka'dan nereye gönderdikleri belli değil, onları bahane ederek başka terör örgütlerini destekliyor. Suriye'nin istikrarı ve güvenliği için tavrını koyan tek ülke Türkiye'dir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...