Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emine Erdoğan'a 'İnsani Hizmet Takdir Ödülü' verildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Emine Erdoğan'a 'İnsani Hizmet Takdir Ödülü' verildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar'da yürüttüğü insani yardımlar nedeniyle İngiltere'de düzenlenen Londra’da düzenlenen Küresel Donörler Forumu'nda İnsani Hizmet Takdir Ödülü aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Londra'da düzenlenen Küresel Donörler Forumu'nun 2’nci gününde İnsani Hizmet Takdir Ödülü aldı. Myanmar'da yürüttüğü insani yardımlar nedeniyle ödül alan Emine Erdoğan ödül teslim konuşmasında anlamlı mesajlar verdi. Emine Erdoğan, “Bugün, 11 Eylül medeniyetler çatışması tezinin zeminini oluşturmuştur. 2001 yılından bu yana özellikle Ortadoğu acının, gözyaşının vatanı haline geldi. Bizzat gidip gördüğüm Myanmar'da yaşanan insanlık trajedisi ise 21’nci yüzyılın en büyük ayıbıdır. Orada şahit olduklarımı unutamayacağım” dedi. 

“Savaşı sona erdirecek bir ortak irade çıkmıyor” 

Erdoğan, “8’inci yılına giren Suriye İç Savaşında yüzbinlerce insan öldü, milyonlarcası evini terk etmek zorunda kaldı. Savaşı sona erdirecek bir ortak irade çıkmıyor. Dünyanın üstlenmesi gereken sorumluluk bir kaç ülkenin omuzlarına bırakıldı. Bunlardan biri de Türkiye'dir. 3.5 mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz. Ülkeleri düzelene kadar hepsi bizim gönül misafirimizdir" ifadelerini kullandı. 

“Ödülü Türk milletine armağan ediyorum” 

Türkiye’nin milli gelire oranla dünyada en çok insani yardımı yapan ülke olduğunu hatırlatan Emine Erdoğan, “Bu ödülü, insanlığa yarım eden Türk milletine armağan ediyorum. Yardım çığlıklarına din dil ırk ayırt etmeden geri dönene ülkeme ve milletime hediye ediyorum” dedi. 

“Hayırseverlik sadece maddi yardım değildir” 

Erdoğan konuşmasının devamında, “Herkesin sessizliğe gömüldüğü bir dünyada suskun ve paslı yürekleri sarsıyorsunuz. Bu çabanın tanklardan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hayırseverlik yalnızca maddi yardım değildir. Merhamet politikaları için çabalamak, adaleti sağlamaktır. Çocukların yaşam hakkını korumaktır, onlara eğitim imkanı hazırlamaktır. Hayırseverlik insanlığın meselelerini korumak kadar, çevre ve hayvan haklarını da gözetmektir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...