Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den Avrupa'ya göç uyarısı!

Düzenleyen:
Türkiye'den Avrupa'ya göç uyarısı!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İdlib'den başlayacak göç dalgasının Avrupa'ya da sıçrayacağını söyledi.

Suriye'de yıllardır devam eden iç savaşta Rusya ve İran'ın desteğini alan Esad rejimi, İdlib'de kontrolü ele geçirmek için hazırlık yapmaya başladı. İdlib'e askeri müdahale olmamasını isteyen Türkiye, binlerce sivilin katledilmesini önlemek için üst üste ateşkes çağrıları yaptı.

GÖÇ BAŞLADI

İdlib'e yönelik saldırıların başlaması, göç dalgasının fitilini de ateşledi.

Bölgede önlemler alan Türkiye, İdlib'den kaçanları Afrin'e yönlendirmeye başladı.

"AVRUPA'YI DA ETKİLER"

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, göç dalgasının Türkiye ile sınırlı kalmayacağını, Avrupa'nın da etkileneceğini söyledi.

Kalın, şunları söyledi: "Zaten milyonlarca mülteciyi Türkiye'de barındırdığımız bir dönemde yeni bir göç dalgasının on binler, yüz binleri kapsayacak bir göç dalgasının Türkiye'ye dönük gerçekleşmesi başka komplikasyonları ortaya çıkaracaktır. Bunun etkileri sadece Türkiye ile de sınırlı kalmayacaktır, buradan Avrupa'ya, başka ülkelere de sıçrayacaktır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...