Suud Prens’in temizlik ekibi!

Düzenleyen:
Suud Prens’in temizlik ekibi!

GÜNDEM Haberleri

Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili çarpıcı detaylara ulaşıldı.

Suudi vatandaşları taşıyan ilk uçak 2 Ekim'de saat 03.28'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi ve 17.40'ta buradan ayrıldı. Suudi Arabistan'dan kalkan diğer uçak da 17.30'da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı ve 21.44'te Atatürk Havalimanı'ndan kalktı. Uçaklarda Kaşıkçı'yı 'ortadan kaldıran' 15 kişilik Suud timi bulunuyordu. Atatürk Havalimanı'ndaki timle ilgili dikkat çeken hareketliliğe dair kamera kayıtları ortaya çıkarıldı. Aralarında Suudi Arabistan adli tıp kurumunun başındaki subayın da bulunduğu 'şüpheliler timi'nin, İstanbul'da bıraktığı izler kamera kayıtlarıyla ortaya döküldü.

NEFES KADAR YAKINLAR
Kimlikleri tespit edilen şüplelilerin ortak noktası, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yakınındaki kişiler olması. Listedeki kritik isimlerden biri Salâh Muhammed et-Tubaigy. Bir doktor olan Tubaigy, Suud emniyetine bağlı adli tıp kurumunun başında yer alıyor. Et-Tubaigy'nin delilleri yok etmek için geldiği şüphesi üzerinde duruluyor. Ekipte yer alan Muhammed Saad ez-Zahrani ve Thaar Ghaleb T. Alharbi da kraliyet koruma görevlisi. Yani, Prens Selman'a nefesi kadar yakınlar. 32 yaşındaki Naif Hassan S. Alarifi, Suudi özel kuvvetlerde bir subay. 46 yaşındaki Albay Mansur Othman M. Abahüseyin, sivil savunma güçlerinin başında yer alıyor. 38 yaşındaki Waleed Abdullah M. Eş-Şehri ve 31 yaşındaki Meshal Saad M Albostani Suud Hava Kuvvetlerinde asker. 39 yaşındaki teğmen Thaar Ghaleb T. Alharbi ile 30 yaşındaki Muhammed Saad H. Alzahrani Kraliyet muhafızlarından. Maher Abdulaziz M. Mutreb, 47 yaşında. O bir istihbaratçı. 57 yaşındaki Mustafa M. Almadani de sözde üst düzey devlet görevlisi.

‘Aramayı geciktirin’ dediler

Suudi Arabistan yetkilileri kayıp gazetecinin akıbetine ilişkin net bir açıklama yapmazken, Amerikan Washington Post gazetesi ilginç bir bilgiye ulaştı. ABD istihbaratının yaptığı bir dinlemede, Suudi Arabistanlı yetkililerin Kaşıkçı'yı yakalamak üzere plan yaptığı belirlendi. Suud yetkililerin Kaşıkçı’yı sorgulamak için mi yoksa öldürmek için mi yakalamak istediği tespit edilemedi. Amerikalı yetkililerin Suudi Arabistan vatandaşı Kaşıkçı’yı konu hakkında bilgilendirip bilgilendirmediği de belirlenemedi. Bu arada ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence "Özgür dünya bir yanıt bekliyor" diye açıklamada bulundu ve "Suudi Arabistan isterse İstanbul'a FBI ekibi yollayabiliriz'' teklifinde bulundu.
Türk emniyet ve istihbaratının, İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu binasında arama yapması kararlaştırılmıştı. Ancak, kapıları açmaya yanaşmayan konsolosluk yetkilileri, teftişin geciktirilmesini talep etti. Bu tavır, delillerin karartılmaya çalışıldığı yönünde bir hamle olarak değerlendirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...