İttifak görüşmesi liderlere takıldı

Düzenleyen:
İttifak görüşmesi liderlere takıldı

GÜNDEM Haberleri

AK Parti ile MHP arasında 31 Mart yerel seçimlerine dönük heyetler düzeyinde sürdürülen ittifak çalışmasında gözler liderler randevusuna çevrildi.

Ebru Karatosun ANKARA

Önceki gün iki partinin heyeti bir araya gelerek çalışmalarına devam edecekti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli görüşmesi gerçekleşmeyince, önceki gün yapılması planlanan heyetler arası görüşme de ertelendi. 

İki liderin bu hafta bitmeden görüşerek ittifak konusunu netleştirmesi planlanıyor. Heyetler de liderler görüşmesinin ardından yeniden bir araya gelecek. Liderlerin talimatına göre hareket edecek olan heyetler, 29 büyükşehirde, ilçelerde ve kayyum belediyelerde nasıl bir strateji oluşturulması gerektiğine yönelik görüş alışverişinde bulunacak.

İkinci görüşmede, heyetler, yaptıkları çalışmaları birbirleriyle paylaşacak. İki partinin heyeti de kendi çalışmalarını ayrı ayrı yürütüyor. Bu kapsamında MHP, seçim bölgelerinin ayrıntılı analizini yapıyor.

Toplantıda, hangi bölgelerde ittifak yapılacağının belirlenmesinin ardından aday olacak isimlerle ilgili de bir değerlendirme yapılması bekleniyor. İttifakta aday olacak isimlerin her iki partinin de tabanına hitap etmesi gerektiği ifade edilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...