Binali Yıldırım: ABD’nin tek müttefiki dolar

Düzenleyen:
Binali Yıldırım: ABD’nin tek müttefiki dolar

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İsviçre’nin Cenevre kentinde İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Koordinasyon Toplantısı’nda konuştu.

Suriye’de iç savaşın 8 yıldır sürdüğüne ve en büyük bedeli komşu ülkeler Türkiye, Lübnan ve Ürdün’ün ödediğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu: ABD’nin ödediği bir bedel var mı? Diğerlerinin ödediği bir bedel var mı? Yok. 3,5 milyon kardeşimize kucak açtık. Onlarla ekmeğimizi, aşımızı paylaşıyoruz. Sadece 900 bin çocuk Türkiye’de dünyaya gözünü açtı ve Türkiye’de okula gidiyorlar. 30 milyar dolar para harcadık. Bununla da gocunmuyoruz. Çünkü onların hayata tutunmasına vesile olduk. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’nın ardından Türkiye’deki Suriyeliler yaşadıkları yerlere geri dönmeye başladı. Şimdi de Menbiç’teki teröristleri çıkarmaya çalışıyoruz. ABD ayak sürüyor. PKK, YPG ve PYD gibi bölücü örgütlere maalesef alan açıyor ve silah veriyor. Niye yapıyorsunuz dediğim zaman bize söyledikleri şey, ‘efendim biz bu DEAŞ’ı yok etmek için terör örgütüyle birlikte çalışmamız lazım’ tam bir saçmalık. Bugün ABD uluslararası dolaşımda bulunan doları bir silah olarak kullanıyor. Gittikçe dünyada müttefiki azalan ABD, tek müttefike sarılmış vaziyette, o da dolar. Tek müttefiki dolar. Onunla ülkelere ayar vermeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...