Moldovalı mevkidaşa FETÖ uyarısı: Bir gün sıra size de gelir

Düzenleyen:
Moldovalı mevkidaşa FETÖ uyarısı: Bir gün sıra size de gelir

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Dodon tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmî törenle karşılandı. FETÖ ile ortak mücadele çağrısı yapan Erdoğan “Bu örgüt, Moldova’da da devlete sızmak suretiyle aynı adımları atabilir” dedi.

İSMAİL KAPAN - MOLDOVA

Resmî temaslarda bulunmak üzere gittiği Moldova’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile ortak mücadele konusunda mevkidaşı Igor Dodon’dan destek istedi
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda baş başa ve heyetler arası gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, ziyaretinin Cumhurbaşkanı nezdinde resmi ziyaret olarak, merhum Süleyman Demirel’den sonra 19 yıl aranın ardından gerçekleştiğini ifade etti.

Gagavuz Türklerinin yaşadığı Gagavuzya’nın Moldova ile ilişkilerde özel bir konumu olduğuna işaret eden Erdoğan, Gagavuz Türklerini ilgilendiren yasal değişikliklerin, bir an önce hayata geçirilmesine verdikleri önemi Cumhurbaşkanı Dodon ile görüştüklerini anlattı.

Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Az önce Cumhurbaşkanıyla beraber imza attığımız Stratejik Ortaklık Açıklaması yalnızca bir kağıt parçasından ibaret değildir. Stratejik ortaklar birbirlerini hayati çıkarlar söz konusu olduğunda tereddüt etmeden desteklerler. Özellikle FETÖ ile ortak mücadelemizde Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi, gereken desteği tereddütsüz bir şekilde gösterebilmesidir. Bu haklı mücadeleye kara çalmak isteyenleri, Türkiye-Moldova dostluğuna yakışacak şekilde hareket etmeye davet ediyorum."

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi 251 şehit, 2 bin 193 yaralı ve gazi olduğunu hatırlatarak “Bunu yapanlar, özellikle silahlı kuvvetlerimize sızmış, polisimize sızmış, yargımıza sızmış, devletimizin bütün kademelerine sızmış bir terör örgütüdür. Bu terör örgütü, aynı çalışmalarını şu anda Moldova’da da yapmak, devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir. Çünkü dost dosta bu tür başına gelenleri anlatacak ki aynı yanlış orada da yapılmasın” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALIYORUZ”

Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon da Türkiye’yi örnek aldıklarını belirterek şöyle konuştu: Hem doğuyla hem batıyla hem AB ile hem Rusya ile hem Türkiye ile herkesle iyi geçineceğiz ancak tıpkı sizin yapmış olduğunuz gibi masanın başköşesine her zaman millî çıkarlarımızı koyacağız. Sizin desteğinize güveniyoruz.

KİMLİKLE MOLDOVA’YA...

 Yapılan anlaşma çerçevesinde daha önce ‘karşılıklı vizesiz seyahat’ bir adım daha ileri taşındı. Moldova ve Türkiye arasında kimlikle seyahat uygulamasının başlatılması için kanuni süreç tamamlandı. Bundan böyle Türk vatandaşları kimlikle Moldova’ya gidebilecek.

Moldovalı mevkidaşa FETÖ uyarısı: Bir gün sıra size de gelir

TİKA RESTORE ETTİ

Erdoğan ve Dodon TİKA tarafından restore edilen ülkenin sembolü “Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı” binasının açılışını yaptı.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...