Afyonkarahisar'da 100 bin kişilik çadırkent hazır

/ Kaynak: CHA
Afyonkarahisar'da 100 bin kişilik çadırkent hazır

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Afyonkarahisar Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, afet durumlarında 100 bin kişiyi barındırabilecek çadırkentin hazır olduğu belirtti.

Yüzde 45'i birinci derece deprem kuşağında yeralan Afyonkarahisar'da, afet durumlarında 100 bin kişiyi barındırabilecek çadırkentin hazır olduğu belirtildi. Afyonkarahisar Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, olası bir afet durumu sırasında ve sonrasındaki yardım ve kurtarmanın koordinasyonun sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Buldan, afet sonrasında acil durumlar için 22 ayrı noktanın belirlendiği, kurulacak 11 bin çadırda yaklaşık 100 bin kişinin barınabileceğini kaydetti. Buldan, kentin yüzde 45'inin birinci derece deprem bölgesinde olduğunu belirterek, acil durum planı çerçevesinde çadır kentlerin ve konteynerlerin kurulacağını bunların yerlerinin hazır olduğunu açıkladı. nbsp;Mehmet Buldan, "Burada herhangi bir afet meydana geldiğinde dışarıdan gelecek yardımlar, dışarıdan gelecek olan ekipler nasıl koordine edilecek? Gelecek olan erzaklar nerede toplanacak? Dağıtım noktaları nerelerdir? Bunlar belirlenmiştir. Bunları mahalle muhtarlarımızla da paylaştık. Önümüzdeki günlerde tüm kamu kurumlarını katıldığı geniş bir tatbikatı icra edeceğiz." dedi. Buldan, olası bir afet durumda evleri zarar gören vatandaşların kalmaları için 897 adet konteyner bulunduğunu ifade ederek, bunların sayısının yakın bir zamanda bine çıkacağını anlattı. 11 yıllık tecrübeli bir ekiple çalıştıklarını söyleyen Afyonkarahisar Afet Acil Durum Müdürü, Van, Adıyaman, Simav'daki depremlerde ekip olarak başarılı çalışmalara imza attıklarını, bir çok kişiyi enkaz altından kurtardıklarını dile getirdi. Buldan, afet bilincini oluşturmak için çeşitli seminer ve kurslar düzenlediklerini, bunun dışında müdürlük olarak her türlü arama kurtarma çalışmalarına destek verdiklerini ifade etti.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...