Tivnikli’yi devlet uğurladı

Tivnikli’yi devlet  uğurladı

GÜNDEM Haberleri

Katılım bankacılığının babası olarak kabul edilen iş adamı Abdullah Tivnikli İstanbul’da vefat etti. Hayırseverliğiyle tanınan Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tivnikli, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Tivnikli’nin cenaze namazı kendi yaptırdığı Marmara İlahiyat Camii’nde kılındı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile merhumun çok sayıda seveni katıldı. Tivnikli’nin tabutuna Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birlikte omuz verdi. Tivnikli’nin bir vakıf insanı insanı olduğunu söyleyen Erdoğan “Abdullah kardeşimiz kendisinden sonra hayırlarını devam ettirecek bir nesil bırakmanın gayreti içinde oldu. Bugün cenaze namazı kılınan Marmara İlahiyat Camii kendilerinin eseridir. Rabb’imden niyazımız odur ki makamı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyoruz, camiamıza sabırlar diliyoruz” diye konuştu. Tivnikli’nin cenazesi Nakkaştepe Mezarlığı’na defnedildi.
1959 yılında Erzurum’da doğan Abdullah Tivnikli, 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Bu üniversitede İşletme yüksek lisansını tamamladı. Ardından akademik çalışmalar için İngiltere’ye gitti. Burada katılım bankacılığı modelinin dünyadaki işleyişi, hukuki altyapısı ve uygulamaları hakkında eğitim aldı. Dönüşte Türkiye’de katılım bankacılığının temellerini attı. Albaraka Türk’ün kuruluş sürecinde yer aldı. 1986’da aile şirketi olan Eksim’i kurdu. 1988’de Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, 2001’de aynı bankada Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 2005’te Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yürüttü.
Vakıf faaliyetlerine daha fazla zaman ayırmak için 2015’te Kuveyt Türk’teki başkan yardımcılığı görevinden ayrıldı. İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı ve SETA gibi birçok vakfın ve kuruluşun kurucuları arasında yer aldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Bahreyn Krallığı Fahri Konsolosu olarak da görev yürüttü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...