Sözcü Kalın: PKK-PYD ayrımı yapılamaz

Düzenleyen:
Sözcü Kalın: PKK-PYD ayrımı yapılamaz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “İçeriden veya dışarıdan, nereden gelirse gelsin terör tehdidine karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün kurumlarıyla tam bir kararlılık içerisinde mücadeleye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir” dedi.

Kalın, Fırat’ın doğusunda Türkiye’ye dönük herhangi bir terör yapılanmasına hiçbir zaman müsaade edilmeyeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“PYD ve YPG’ye verilen her destek doğrudan veya dolaylı olarak PKK terör örgütüne verilmiş bir destektir. ABD’nin 3 PKK’lı için ödül vermesi olumlu olmakla beraber çok gecikmiş bir karardır. Bizim için terör örgütleri arasında ‘iyi terör örgütü, kötü terör örgütü’ diye bir ayrım söz konusu değildir. Türkiye’nin PYD/YPG, yani PKK hedeflerine dönük aldığı tedbirler DEAŞ ile mücadeleyi zayıflatıyor argümanını kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.”

FETÖ terör örgütüne karşı yürütülen kapsamlı mücadelenin bütün dünya sathında devam ettiğini belirten Kalın, “Bu konuda da en ufak bir taviz vermemiz söz konusu değildir. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETÖ okullarının kapatıldığı ülke sayısı 21’e ulaştı. Bu Türk diplomasisi açısından büyük bir başarı. FETÖ’ye kol kanat geren, onlara alan açan, faaliyetlerini görmezden gelen ülkelere çağrımız, bu terör örgütüne karşı net bir tavır almalarıdır.” ifadesini kullandı.

Sözcü Kalın: PKK-PYD ayrımı yapılamaz

UZMANLAR TEMKİNLİ: ABD GÖZ BOYUYOR

(SELÇUK BÖKE - ANKARA)

ABD’nin PKK elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın başına toplam 12 milyon dolar ödül koyması ihtiyatla karşılandı.

Gazetemize konuşan dış politika uzmanları, ABD’nin bu adımının PKK ile YPG’yi sözde ayrıştırarak YPG’yi meşrulaştırma çabası olarak değerlendiriyor. Uzmanların görüşü şöyle:

PKK MİSYONUNU BİTİRDİ

Prof. Dr. Mithat Baydur: ABD çizdiği yol haritasına göre, göz boyamak için bunun (PKK/YPG/PYD) adına ‘Suriye Demokratik Güçleri (SDG)’ dedi. Bu şunu da gösteriyor. ‘PKK misyonunu tamamladı. Gel beraber olalım teröre karşı beraber mücadele edelim’ diyorlar. Türkiye’ye şirin gözükmeye çalışıyorlar. Bunu yaparken 70 bin kişiyi orada eğitip, donatıp ve hâlâ bir takım devriye gezmeleri yapıyorlarsa, 18 bin tır silah geldiyse, Türkiye’ye ‘bak PKK terörü bitiyor ama bu (SDG) başka bir şey, o kadar da yapma sen de’ diyorlarsa bu konuda bizim temkinli olmamız lazım.

KALICI OLMAK İSTİYORLAR

Prof. Dr. Bilal Sambur: ABD bu kararıyla aslında Türkiye’ye çok güçlü bir mesaj vermiş oldu. Birincisi, kendisinin gerçek müttefikinin Türkiye olduğu ve PKK’nın müttefiki olmayacağına dair çok güçlü bir mesaj verdi. İkincisi ise ABD, Suriye’de kalıcı olduğunu ortaya koymuş oldu. Suriye’de kalıcı olmak için de yerel unsurlara ihtiyaç var. Bunun için de Suriye Kürtlerine dayanmak istiyor ve bu bağlamda Suriye Kürtleri üzerindeki PKK etkisini kırmak istediğine dair iradesi ortaya koyuyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...