Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Hulusi Akar'dan 'FIR hattı' açıklaması

Düzenleyen:
Bakan Hulusi Akar'dan 'FIR hattı' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan 'FIR hattı' açıklaması geldi. Akar, "Türkiye, FIR Hattı (Uçuş Bilgi Bölgesi) konusunda bugüne kadarki uygulamalarına devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'nin savaş sebebi sayacağını vurguladığı Yunanistan'ın karasularını kademeli olarak 6 milden 12 mile çıkarma planı için ise "haklarını" kullanacaklarını belirterek "strateji değil sadece taktiği değiştirmeye karar verdim" ifadelerini kullanmıştı. Milli Savunma Bakanı Akar'dan Çipras'a yanıt gecikmedi.

Akar konuyla ilgili, "Türkiye, FIR Hattı konusunda bugüne kadarki uygulamalarına devam edecektir" diye konuştu. 

Akar'ın açıklamalarından satır başları:

Fırat’ın doğusuyla ilgili temaslarımız sürüyor, çalışmalarımız devam ediyor.

(Doğu Akdeniz’deki gelişmeler) Türkiye’nin 'evet' demediği hiçbir oldubittiyi arkanızda kim olursa olsun bize kabul ettiremezsiniz.

Ülkemizin güneyinde, ister Irak’ın ister Suriye’nin kuzeyinde, hiçbir şekilde bir terör koridoru oluşmasına asla ve kat’a müsaade etmeyeceğiz.

FIR HATTI NEDİR?

UÇUŞ BİLGİ BÖLGESİ  (Flight information region)

İçinde uçuş bilgi hizmeti ve ikaz hizmeti verilen hudutları belirlenmiş bir hava sahasıdır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...