İtirafçı oranı yüzde 42

İtirafçı oranı yüzde 42

GÜNDEM Haberleri

Belgeler ve bilgilerin birbirini teyit ettiği soruşturmalarda, özellikle emniyet mahrem yapılanması davalarının genişletileceği öğrenildi.

Ebru Karatosun
ANKARA

Geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleşen Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Toplantıya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından FETÖ soruşturmalarını yürüten terör savcılarının yanı sıra Emniyet’ten Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlara Daire Başkanlığı yetkilileri katıldı. Hâkimevi’nde yapılan toplantıda, ‘ankesör-ardışık arama’, ‘mahrem imam’ ve ‘ByLock’ başlıklı üç sunum yapıldı. Ankesör-ardışık arama ile ilgili yapılan sunumda, soruşturmanın güvenilirliğinin yapıldığını, tek tek araştırıldığını ve belgeler ile bilgilerin birbirini teyit ettiği anlatıldı. Yürütülen soruşturmalar kapsamında ankesör soruşturmasında itirafçı oranının yaklaşık yüzde 42 olduğu da aktarıldı. Soruşturmalar da illere göre dağıtılan ankesör operasyonlarında hangi savcılıkların yetkili olacağı tartışmaları yapılan toplantıda, şüpheli sayısının artabileceği de kaydedildi.

TEK TEK TESPİT EDİLİYOR
ByLock operasyonlarında sona gelindiği ifade edilen toplantıda, örgütün mahrem imamlarının da tek tek tespit edildiği belirtildi. Özellikle emniyet mahrem yapılanması soruşturmasının genişletileceği aktarılan toplantıda, bugüne kadar yapılan soruşturmalarda gelinen noktanın önemli olduğu vurgulandı.

ÖNERİLER DİNLENDİ
Toplantıda ayrıca, FETÖ’nün ankesör, soru hırsızlığı ve emniyet mahrem yapılanması soruşturmalarını yürüten savcıların önerileri de dinlendi. Savcılar, operasyon yapılan şüphelilerin sayılarının gözaltı süreleriyle paralel olduğunu ifade ederek tutukluluk sürelerinin uzaması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...