Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DHKPC'liler Sakız Adası'nda sorgulanıyor

/ Kaynak: CHA
DHKPC'liler Sakız Adası'nda sorgulanıyor

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Sakız Adası açıklarında seyreden şişme botta ağır silah ve patlayıcı ile yakalanan 4 kişinin ifade için akşam Sakız Mahkemesi'ne götürüldü.

Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarında dün sabah saatlerinde seyreden şişme botta ağır silah ve patlayıcı ile yakalanan 4 kişinin ifade için akşam Sakız Mahkemesi'ne götürüldü. Başkent Atina'dan Sakız Adası'na giden savcıların 4 kişiyi sorguladığı öğrenildi. nbsp;Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin dün sabah (çarşamba) saatlerinde Sakız Adası açıklarında yaptığı rutin kontrolde bir şişme botta 2 tanksavarla birlikte çok sayıda silah ele geçirmesinin ardından anti-terör biriminin soruşturması devam ediyor. nbsp;Chios Politis gazetesinin haberine göre, Sakız Adası polis şubesinde tutulan 2 Türk ve 2 Yunan vatandaşı toplam 4 kişi, olağanüstü güvenlik önlemi altında polis minibüsüyle bu akşam saat 20.00 sıralarında Sakız Adası'ndaki mahkemeye getirildi. Ağır silah ve patlayıcılarla yakalanan kişilerin Atina'dan adaya giden savcılar tarafından sorgulandıkları öğrenildi. nbsp;Savcıların bu gece ve yarın ifadeleri aldıktan sonra 4 kişinin Atina'ya nakledilecekleri belirtiliyor. nbsp;Mahkeme girişinde minibüsten inen 4 kişinin yüzleri açık şekilde mahkeme binasına götürüldükleri görüldü. Botu kullanan Atina yakınlarındaki Aspropirgos Deniz Ticaret Okulu öğrencisi olan 22 yaşındaki Yunanlının mahkeme merdivenlerinde "masumum" şeklinde bağırdığı bildirildi. 22 yaşındaki Yunanlı genç, verdiği ilk ifadesinde, teknede silah bulunduğunu bilmediğini ve sadece tekneyi Türkiye'ye götürmek üzere 2 Türkiye vatandaşıyla ile 500 avroya anlaştığını ileri sürmüştü.

Sakız'da sorgulananlar arasında daha önce Türkiye'de silahlı eylemlerde bulunan DHKP-C üyesi Hasan Biber de bulunuyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ege'de silah operasyonunda yakalananlar arasında bulunan Biber'in AK Parti binası ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırı olayının faili olduğunu açıklamıştı.

Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin yasadışı göçle mücadele çerçevesinde şişme botta gerçekleştirdiği rutin kontroller sırasında 2 tanksavar, 4 adet el bombası, 2 tabanca, mermi ve çok sayıda patlayıcı madde tespit edilmişti.

Atina Haber Ajansı, Yunan polisinin şimdiye kadar 5'i Türk 3'ü de Yunan olmak üzere toplam 8 kişiyi tutukladını, 14 kişinin ise gözaltına alındığını duyurdu.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...