Soylu: İspat etsinler istifa etmeyen namerttir

Soylu: İspat etsinler  istifa etmeyen namerttir

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece’de polisin tutumuna dair iddiaların ispatı halinde, istifa edeceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim usulsüzlükleriyle gündeme gelen Büyükçekmece’de polisin seçmenlere yaklaşımıyla ilgili iddialara sert tepki gösterdi. Bakan Soylu, katıldığı televizyon programında vatandaşlar tarafından herhangi polisin tutumuyla ilgili bir şikâyet yapılmadığını vurgulayarak “Türkiye’ye taahhüdümdür. İspat etsinler, istifa etmeyen namerttir. Bu kadar açık ve net. Benim istifa etmemden de çok sevinecek CHP’liler de var, HDP’liler de var. Çok net söylüyorum, boş kâğıdın altına imzamı atarım. İnfaz yaparken bu kadar acımasız bir şekilde bir infaz ortaya koymayalım” dedi. Büyükçekmece’deki idari ve adli tahkikata işaret eden Soylu, “Bu olayı yapanın hiç kusuru, günahı yok mu? Kusur ve günah orada sadece bu görevi alan ve gerçekleştirmeye çalışan polis kardeşlerimizin mi? Biraz insaf ve vicdan. Ben de iki üç gündür bu tartışmaları takip ediyorum. Böyle bir şeyin olabilmesinin bir akıl tutulması olduğunu düşünüyorum. Bir polisimiz veya jandarma görevlimiz gidip ‘Hangi partiye oy veriyorsunuz?’ diye sormaz. Çünkü görevi o değil. Hem yükümlülüğü yok hem de böyle bir alışkanlığı yok zaten” diye konuştu.
Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) 51. Olağan Genel Kurulu’na da katılan Bakan Soylu, FETÖ ile mücadelenin sürdüğünü belirterek, “FETÖ’yü sadece dağdan veya hücre evinden değil, esas itibarıyla içimizden temizlemek durumundaydık, önemli ölçüde de başarı elde ettik” açıklamasında bulundu.

CHP’Lİ ERKEK’E SUÇ DUYURUSU
İçişleri Bakanı Soylu, “kendisi ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün YSK üyelerini aradığını” iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek hakkında suç duyurusunda bulundu. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hukuka ve hak aramaya sahip çıkmak için CHP Genel Merkezi’nden icazet almayı zorunlu kılan bir akıl tutulması ve iftiralar bütünüyle karşı karşıyayız” dedi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de  “Adalet Bakanı olarak YSK’yi aradığım yalanını reddediyorum. Bu seviyesizliği kınıyor, kendilerini sorumlu davranmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...